Bli vattenrikare – bli biosfärambassadör!

Tycker du om att vistas i Vattenrikets natur? Har du nytta och glädje av kunskap om Vattenriket i yrkeslivet, föreningslivet eller på fritiden? Vill du lära mer om biosfärområde Kristianstads Vattenrike? Då är utbildningen till biosfärambassadör något för dig!

Program och anmälan till kursen 2024

Sedan 2013 utbildar Biosfärkontoret biosfärambassadörer som en del i arbetet med att involvera lokalbefolkningen. Deltagarna får lära sig om Biosfärområde Kristianstads Vattenrike och om projekt som Biosfärkontoret driver.

Ambassadörernas uppgift är att sprida intresse och kunskap om biosfärområdet till släkt, vänner, kollegor, kunder och föreningar. På så sätt bidrar de till en attitydförändring för en hållbar samhällsutveckling. Dessutom får de möjlighet att delta i olika biosfäriska projekt.

Hittills har runt 350 personer utbildat sig till ambassadörer. En kurs består av fyra träffar på naturum och ute i landskapet för att lära mer om Vattenriket som biosfärområde och besöksområde. Kursen avslutas med att kommunfullmäktiges ordförande delar ut diplom.

De utbildade biosfärambassadörerna får nyhetsbrev och uppdateringar om allt som händer i Vattenriket. För den som vill engagera sig behöver vi årligen volontärer som kan hjälpa till som tranvärdar vid Pulken och som extra händer och fötter vid vissa av naturums programaktiviteter. Det finns också möjlighet att bidra med sin tid som borgvärd då vänföreningen Vattenrikets vänner håller Lillöborgen öppen för besökare varje söndag under sommarhalvåret.

Snabba fakta

Projektnamn: Biosfärambassadörer i Vattenriket
Medverkande: Biosfärkontoret och Vattenrikets vänner
Finansiärer:  Biosfärkontoret
Genomförs 2013 –
Kontakt: Ebba Trolle ebba.trolle@kristianstad.se

Dokument

Globala mål

Miljömål nr 4
Miljömål nr 10
Miljömål nr 12
Miljömål nr 13
Miljömål nr 17
Back To Top
Translate »