skip to Main Content

Vi ses utomhus

För att minska risken för smittspridning är naturum stängt, men ute är ju det nya inne! Varje dag kl 11-15 kan du kan hämta kartor och informationsmaterial utanför naturums entré. På helgerna har vi laddat med naturmysterier i naturums närområde som ni kan lösa på egen hand. Från slutet av mars flyttar naturvägledarna ut till några av Vattenrikets besöksplatser på helgerna.

Flicka som håller två ägg framför ögonen

Äggstra kul utanför naturum

Tis-sön 1 april-30 april 11-15
Hur stort är ett havsörnsägg? Vem tar hand om gässlingarna och varför är tranan brun på ryggen? Leta ägg och upptäck nya saker om Vattenrikets fåglar längs spången till utemuseum Årummet, hitta siffror till skattkistan vid entrén och bli äggspert! Du går rundan på egen hand när det passar dig och ditt sällskap. Äggen är på plats tisdag- söndag kl 11-15.

 

Vitsippor i närbild

Naturvägledaren flyttar ut till Norra Lingenäset

Lördag-söndag 24-25 april 11-15
På våren täcks Norra Lingenäset av sippor och luften fylls av fågelsång. Dessutom finns den nya sagostigen på plats, liksom en ny tipsrunda man kan lösa i appen Tipsrundan. Naturvägledaren finns på plats vid Norra Lingenäset med kunskap, informationsmaterial, fågelryggsäckar och Vattenrikets utflyktsguide.

Back To Top
Translate »