skip to Main Content
Naturum Vattenriket sett från parkeringen med staden i bakgrunden. Foto Patrik Olofsson/N

Extra lugnt på naturum

Klockan 10-11 släpper vi in endast 10 besökare i utställningen. En timme för dig som vill komma till naturum då det är extra lugnt! Ditt besök kostar ingenting men måste förbokas!

Entita Poecile Palustris på en gren. Foto Adobe Stock

Solskenssången

Måndag-söndag kl 11-16
En morgon vaknar Emmy Entita av att någon sjunger i närheten av naturum. Det låter alldeles underbart, och Emmy flyger genast ut för att ta reda på vem det kan vara. Följ med henne ut i naturen och hjälp till att lösa mysteriet!

Skåda fågel. Foto Adobe Stock

Spångsafari

Måndagar och fredagar 14 juni-15 augusti kl 10–11 (obs ej 25 juni på midsommarafton)

Spången vid naturum tar oss rakt ut i vass- och videdjungeln. Vi går genom sävsparvens och kungsfiskarens rike och stannar till vid Utemuseum Årummet. På vägen pratar vi om stort och smått som vi ser och hör. Start vid naturums entré. Familjeaktivitet.

Håva vid Kanalhuset. Foto: Karin Magntorn

Upptäck livet under ytan

Tisdagar 15 juni-10 augusti drop-in kl 14–15

Håva bland klodyvlar och fiskiglar vid Utemuseum Kanalhuset. Vår naturvägledare finns på plats med håvar och burkar. Barn håvar i medföljande vuxens sällskap och det finns flytväst att låna. Familjeaktivitet.

Trollslända i handen. Foto Adobe Stock

Möt naturen

Onsdagar 16 juni-16 augusti drop-in kl 11–13 (obs ej 23 juni)

Bekanta dig med kryp och blommor från Vattenriket tillsammans med naturvägledaren. Vi dukar fram fascinerande saker utanför naturums entré och upplever det stora i det lilla med alla våra sinnen. Familjeaktivitet.

Qigong på naturums takterrass

Qigong på takterrassen

Torsdagar 17 juni-30 september kl 8.30-9.00

Starta dagen med mjuka rörelser och vacker utsikt tillsammans med oss på naturums takterrass. Qigongen varar ungefär 30 minuter. I år har vi begränsat antalet platser. Det kostar inget men du behöver boka din plats.

Fiska vid Kanalhuset. Foto Karin Magntorn

Fiska och håva vid Kanalhuset

Måndag-onsdag 21-23 juni drop-in kl 13–15

Prova din fiskelycka med Peshku Sportfiskeklubb! Hur många arter tror du vi får på kroken? Du kan också håva och upptäcka småkryp under ytan. All utrustning finns på plats. Barn håvar och fiskar i medföljande vuxens sällskap. Barn upp till 16 år fiskar gratis. Familjeaktivitet.

Datoranimerad bild av Lillöborgen som den såg ut 1650

Livet på Lillö

Torsdagarna 17 juni, 8 juli och 12 augusti kl 14-15.30

För länge sedan var Lillö en ståtlig borg där traktens mäktigaste familjer bodde. Följ med på en fartfylld resa genom Skånes historia och hör om några av alla de människor som levt på Lillö. Det blir en berättelse kantad av makt och krig, glädje, flärd och överdådigt gille!

Håvning vid havet. Foto: Karin Magntorn

Håvning vid havet

Måndag 12 juli, tisdag 13 juli, måndag 9 augusti, tisdag 10 augusti drop-in kl 11-13.30

Vi utforskar Snickarhakens undervattensvärld med vattenkikare. Kikare och vadarbyxor som passar från cirka 11 år, finns att låna i begränsat antal. Familjeaktivitet.

Åbjär. Foto Karin Magntorn

Sommarlovsyoga i Åbjär

Torsdag 15 juli kl 13-16.

Prova på yoga i Vattenrikets skogar tillsammans med naturum! Sommarlovsaktivitet för dig som är 13-18 år, inga förkunskaper behövs. Följ med till magiskt vackra Åbjär där vi yogar och vandrar tillsammans. Klä dig i mjuka kläder, ta med yogamatta om du har och något att dricka. Liggunderlag finns att låna. Bussen avgår från naturums parkering klockan 13 och är åter senast klockan 16. Det kostar inget att delta, men du måste anmäl dig. Antalet deltagare är begränsat till 15.

Balsberget. Foto Sussie Söderlund

Sommarlovsyoga på Balsberget

Torsdag 22 juli kl 13-16.

Prova på yoga i Vattenrikets skogar tillsammans med naturum! Sommarlovsaktivitet för dig som är 13-18 år, inga förkunskaper behövs. Följ med till Balsberget där vi yogar och vandrar tillsammans. Klä dig i mjuka kläder, ta med yogamatta om du har och något att dricka. Liggunderlag finns att låna. Bussen avgår från naturums parkering klockan 13 och är åter senast klockan 16. Det kostar inget att delta, men du måste anmäl dig. Antalet deltagare är begränsat till 15.

Back To Top
Translate »