skip to Main Content

Naturum flyttar ut

Möt naturvägledarna utanför naturum kl 11-15 tisdag-söndag! Vi har laddat med tipsrundan Gissa fejset, skattjakten Äggstra kul, bingo och annat som är roligt att göra utomhus. Naturums utställning är stängd för att minska risken för spridning av det nya coronaviruset. Se Café Årums hemsida för caféets öppettider. I Vattenriket finns många fina platser att besöka. Just nu rastar tranorna vid Pulken och på Lingenäset blommar sipporna för fullt. En stund ute i naturen är välgörande för både kropp och knopp. Ta hand om er!

Naturvägledning på naturum. Foto: Karin Magntorn

Åk Opteryx, titta i utställningen och njut av utsikten

Sol i redet utanför naturum Vattenriket

Praktisk information inför ditt besök.

Vandra bland ramslök och sippor på Nora Lingenäset. Foto: Karin Magntorn

Naturupplevelser, musik och konst i en härlig blandning.

Paddling med storkanot under biosfärlägret.

Få vattenrika upplevelser i sommar!
Info och anmälan

Café Årum

Ät gott i restaurangen på andra våningen

Välkommen!

Vattenrikets besökscenter ligger mitt i staden Kristianstad och mitt i Biosfärområde Kristianstads Vattenrike. På pålar mitt ute i vattnet, helt i trä med ovanliga vinklar och vrår, ligger naturum som nod mellan stad och natur.

Du kan utforska utställningen på egen hand eller följa med på en guidad tur. Leta märlor i bäcken, titta på fiskar i akvariet, spana efter djur och njuta av vyn från panoramafönstret. Följ med på en hisnande flygtur med farkosten Opteryx!

På andra våningen serverar Café Årum lokalproducerad och ekologisk mat och fika efter säsong. Där finns också en takterrass med härlig utsikt över stan, strandängarna och ån där du sitta och äta din medhavda matsäck vid träborden. Välkommen till naturum för att börja din färd ut i Vattenriket!

Öppettider

Naturvägledarna möter besökare utanför naturum kl 11-15 tisdag-söndag. Naturums utställning är stängd.
Se Café Årums öppettider

Back To Top
Translate »