skip to Main Content
Öppet

Juni–augusti
Måndag–söndag kl 10–17.
Stängt 1-2 juni samt Midsommarhelgen 19-20 juni.

September
Tisdag–söndag kl 11–17.

Oktober–mars
Tisdag–söndag kl 11–16. Stäng julhelgen 23-25 december, nyårshelgen 31 december-1 januari, samt alla vardagar vecka 2-4.

April–maj
Tisdag–söndag kl 11–17.

Priser

Alltid gratis entré.

De flesta aktiviteter är gratis och öppna för alla. I de fall som biljetter krävs framgår det i programmet. Köp biljetter helst i förväg på naturum Vattenriket eller ring receptionen 044-13 23 30 för att lösa det på distans med Swish.

Göra

På grund av coronapandemin är har vi fått göra visa förändringar i utställningen, men mycket är sig likt. Opteryx är stängd men Opteryxfilmerna visas i hörsalen. Vi genomför inga guidningar inomhus, men har programpunkter utomhus. Butiken är öppen som vanligt. Endast kortbetalning eller Swish.

Hitta hit

Adress: Naturumsvägen 2, 291 59 Kristianstad.

Med tåg och buss: Naturum Vattenriket ligger 500 m från stationen i Kristianstad. Gå söderut mot Tivoliparken. Passera över järnvägsspåren. Nu ser du naturum på andra sidan ån. Följ gång- och cykelbron så är du strax framme.
Med bil: Naturum Vattenrikets parkering ligger på västra sidan naturum och ån. Hit kommer man via Härlövsängaleden. Infarten är strax norr om Härlövs industriområde.
Från väg E22: Ta av från motorvägen vid trafikplats Vilan. Kör mot Högskolan. Efter knappt 1 km, där affärerna upphör, sväng höger till naturum strax efter Härlövs industriområde.
Med båt/kanot: Det går bra att tillfälligt angöra vid Kanalhuset. Det är inte tillåtet att färdas med båt eller kanot i Naturumsjön eller dess in och utlopp.

Tillgänglighet

Naturum är tillgängligt med rullstol. Här finns hiss och handikapptoalett. Hörsalen är utrustad med ljudslinga. Utställningen har ljudguider på svenska, engelska och tyska.

Fritt wifi

Nätverket Christianstad är fritt i hela naturum Vattenriket. Inget lösenord behövs.

Hjärtstartare

Det finns en hjärtstartare placerad på väggen vid receptionen.

Äta

Egen matsäck kan ätas på takterrassen eller i ”redet” framför naturums entré. Det är inte tillåtet att äta i utställningen eller i hörsalen.

På andra våningen finns Café Årum som serverar fika och mat tillagad på lokala och ekologiska råvaror.

Takterrassen på naturum har härlig utsikt över naturumsjön och staden. Foto: Claes Sandén, Kristianstads kommun
Butik

I naturums butik kan du köpa böcker och naturnära presenter. Endast kortbetalning eller Swish.

Garderob

Intill entrén finns en öppen garderob där kläder kan hängas på egen risk. Det finns också förvaringsboxar med myntlås (10 kronorsmynt).

Rullstol

Det finns en rullstol som man kan låna under sitt besök i utställningen.

Naturums butik. Foto: Precious people
Back To Top
Translate »