skip to Main Content

Öppet

Öppet varje dag: Juni-augusti öppet måndag-söndag kl 11-17.

Förbokat besök: Under maj har vi öppet kl 10-11 för bokade besökare, 10 personer åt gången. En timme för dig som vill komma då det är extra lugnt på naturum. Det kostar ingenting men måste förbokas.

Coronahänsyn

När utställningen är öppen är antalet samtidiga besökare begränsat. Vi har gjort en rad åtgärder och vi håller havsörns avstånd till varandra.

Vi håller havsörns avstånd!

Max 50 personer i utställningen

Naturum Vattenriket har öppet dagligen och för max 50 besökare i taget. En besöksräknare håller koll åt oss. Vid naturums entré finns ett ”trafikljus” på skärm som visar grönt eller rött ljus. När det är grönt ljus är du välkommen in. Vid rött ljus måste du vänta utanför och ställa dig i kö utomhus.

Antalet besökare just nu

Priser

Alltid gratis entré.

De flesta aktiviteter är gratis och öppna för alla. I de fall som biljetter krävs framgår det i programmet. Köp biljetter helst i förväg på naturum Vattenriket eller ring receptionen 044-13 23 30 för att lösa det på distans med Swish.

Göra

På grund av coronapandemin är har vi fått göra visa förändringar i utställningen, men mycket är sig likt. Titta runt i utställningen, ta en tur med Opteryx och se fiskarna i akvariet. Vi genomför inga guidningar inomhus, men har programpunkter utomhus. Butiken är öppen som vanligt. Endast kortbetalning eller Swish.

Hitta hit

Adress: Naturumsvägen 2, 291 59 Kristianstad.

Med tåg och buss: Naturum Vattenriket ligger 500 m från stationen i Kristianstad. Gå söderut mot Tivoliparken. Passera över järnvägsspåren. Nu ser du naturum på andra sidan ån. Följ gång- och cykelbron så är du strax framme.
Med bil: Naturum Vattenrikets parkering ligger på västra sidan naturum och ån. Hit kommer man via Härlövsängaleden. Infarten är strax norr om Härlövs industriområde.
Från väg E22: Ta av från motorvägen vid trafikplats Vilan. Kör mot Högskolan. Efter knappt 1 km, där affärerna upphör, sväng höger till naturum strax efter Härlövs industriområde.
Med båt/kanot: Det går bra att tillfälligt angöra vid Kanalhuset. Det är inte tillåtet att färdas med båt eller kanot i Naturumsjön eller dess in och utlopp.

Tillgänglighet

Naturum är tillgängligt med rullstol. Här finns hiss och handikapptoalett. Hörsalen är utrustad med ljudslinga. Utställningen har ljudguider på svenska, engelska och tyska.

Fritt wifi

Nätverket Christianstad är fritt i hela naturum Vattenriket. Inget lösenord behövs.

Hjärtstartare

Det finns en hjärtstartare placerad på väggen vid receptionen.

Äta

På naturums andra våning ligger Bistro Årum där du som besökare kan njuta av god mat, fika och en fantastisk vy över naturumsjön och staden Kristianstad. Bistron serverar á la carte, lunch, vegetariska alternativ, hemgjorda smörgåsar, bakverk och varma och kalla drycker med ekologiska och närproducerade varor.

Egen matsäck kan ätas på takterrassen eller i ”redet” framför naturums entré. Det är inte tillåtet att äta i utställningen eller i hörsalen.

 

Takterrassen på naturum har härlig utsikt över naturumsjön och staden. Foto: Claes Sandén, Kristianstads kommun

Butik

I naturums butik kan du köpa böcker och naturnära presenter. Endast kortbetalning eller Swish.

Garderob

Intill entrén finns en öppen garderob där kläder kan hängas på egen risk. Det finns också förvaringsboxar med myntlås (10 kronorsmynt).

Rullstol

Det finns en rullstol som man kan låna under sitt besök i utställningen.

Naturums butik. Foto: Precious people
Back To Top
Translate »