Öppet

Oktober – mars: Tisdag-söndag kl 11-16.
Stängt julafton, juldag, nyårsafton samt vardagarna vecka 2-4 i januari.
April-maj: Måndag–söndag kl 11-17
Stängt 10 april.
Juni-augusti: Måndag-söndag kl 10-17.
Stängt Midsommarafton.
September: Måndag-söndag kl 11-17.

Priser

Alltid gratis entré.

De flesta aktiviteter är gratis och öppna för alla. I de fall som biljetter krävs framgår det i programmet. Köp biljetter helst i förväg på naturum Vattenriket eller ring receptionen 044-13 23 30 för att lösa det på distans med Swish.

Till vissa aktiviteter ska du boka din plats i förväg även om de är gratis. Det gör du på naturum Vattenrikets bokningssida.

Göra

Titta runt i utställningen, ta en tur med Opteryx och se fiskarna i akvariet. Häng med på någon programaktivitet och fika på Bistro Årum. I vår butik hittar du böcker och naturnära souvenirer. Endast kortbetalning eller Swish.

Tillgänglighet

Naturum är tillgängligt med rullstol. Här finns hiss och handikapptoalett. Hörsalen är utrustad med ljudslinga. Utställningen har ljudguider på svenska, engelska och tyska.

Fritt wifi

Nätverket Christianstad är fritt i hela naturum Vattenriket. Inget lösenord behövs.

Hjärtstartare

Det finns en hjärtstartare placerad på väggen vid receptionen.

Äta

På naturums andra våning ligger Bistro Årum där du som besökare kan njuta av god mat, fika och en fantastisk vy över naturumsjön och staden Kristianstad. Bistron serverar á la carte, lunch, vegetariska alternativ, hemgjorda smörgåsar, bakverk och varma och kalla drycker med ekologiska och närproducerade varor.

Egen matsäck kan ätas på takterrassen eller i ”redet” framför naturums entré. Det är inte tillåtet att äta i utställningen eller i hörsalen.

Butik

I naturums butik kan du köpa böcker och naturnära presenter. Endast kortbetalning eller Swish.

Garderob

Intill entrén finns en öppen garderob där kläder kan hängas på egen risk. Det finns också förvaringsboxar med myntlås (10 kronorsmynt).

Rullstol

Det finns en rullstol som man kan låna under sitt besök i utställningen.

Hitta hit

Adress: Naturumsvägen 2, 291 59 Kristianstad.

Med tåg och buss: Naturum Vattenriket ligger 500 m från stationen i Kristianstad. Gå söderut mot Tivoliparken. Passera över järnvägsspåren. Nu ser du naturum på andra sidan ån. Följ gång- och cykelbron så är du strax framme.
Med bil: Naturum Vattenrikets parkering ligger på västra sidan naturum och ån. Hit kommer man via Härlövsängaleden. Infarten är strax norr om Härlövs industriområde.
Från väg E22: Ta av från motorvägen vid trafikplats Vilan. Kör mot Högskolan. Efter knappt 1 km, där affärerna upphör, sväng höger till naturum strax efter Härlövs industriområde.
Med båt/kanot: Det går bra att tillfälligt angöra vid Kanalhuset. Det är inte tillåtet att färdas med båt eller kanot i Naturumsjön eller dess in och utlopp.

Back To Top
Translate »