skip to Main Content

Biosfärlägret 2019 är ett dagläger för dig som går i skolan i Kristianstads kommun och är född 2006-2009. Du tycker om att vara ute och att lära dig om naturen och människan genom att uppleva, upptäcka och undersöka. Vi tar emot 20 deltagare.

Biosfärlägerteman
Varje läger har ett speciellt tema. Temat för 2019 är inte bestämt ännu.
För 2018 var det ”Naturens nyttor i Vattenriket” I Vattenriket myllrar det av olika sorters djur och växter. Under lägret tar vi oss fram till fots och med båt i det omväxlande landskapet. Här upplever och upptäcker vi några av Vattenrikets alla spännande småkryp, fiskar, fåglar och människor. Och allt det där som finns i naturen, det behöver vi för att leva och må bra! Vi målar akvareller vid Vramsån, paddlar storkanot i Helge å, möter en strandängsbonde vid Horna, bödar nät hos en fiskare vid Yngsjö och mycket mer. Självklart blir det också tid till annat; håva, fiska, leka och bara njuta!

Tid
2019: Preliminärt 24-28 juni, kl 8.30-15.00

Plats
Varje dag börjar och slutar på naturum Vattenriket. Vi gör kortare eller längre turer ut i Vattenriket under dagarna. Ibland arbetar vi vidare inne på naturum på för- eller eftermiddagen.

Kostnad 
350 kr/deltagare (2018) inklusive lunch och transport under dagen. Transport till och från naturum morgon och eftermiddag ingår inte.

Ledare
Två naturvägledare/naturpedagoger från naturum Vattenriket är ledare. Fyra ungdomar i åldern 16-18 år fungerar som ledarassistenter.

Säkerhet
Säkerheten under lägret är viktig. Info finns här.

Anmälan
Någon gång under våren 2019 kommer det att gå att anmäla sig till 2019 års läger. Vi återkommer med datum.
Om antalet anmälningar överstiger 20 när anmälningstiden gått ut, sker fördelningen av deltagarplatserna genom lottning. Alla är välkomna att anmäla sig, men vi tar i första hand emot dem som inte varit med på lägret tidigare år.
Det går bra att skicka in en inskannad eller avfotograferad anmälan via e-post. Observera att anmälan måste vara undertecknad av vårdnadshavaren.

Anmälan skickas eller lämnas med underskrift till:
E-post: sam.peterson@kristianstad.se
Postadress:
Naturum Vattenriket
Kristianstads kommun
291 80 Kristianstad

Kontakt
Välkommen att höra av dig med frågor och funderingar till Sam Peterson .
e-post sam.peterson@kristianstad.se
Tel Sam:0738-532374

Kontakt
Sam Peterson

Sam Peterson
sam.peterson@kristianstad.se
0738-532374

Translate »
Back To Top