skip to Main Content

Biosfärlägret är ett dagläger för dig som tycker om att vara ute och att lära dig om naturen genom att uppleva, upptäcka och undersöka.

Du ska vara folkbokförd i Kristianstads kommun och född 2008-2011.
Vi tar emot 20 deltagare.

Friluftsliv i Vattenriket
Det finns många sätt att uppleva vårt fina Vattenrike. Under Biosfärlägret paddlar vi på Helge å, målar akvareller vid Vramsån, möter kor och kalvar hos en strandängsbonde vid Horna, bygger sandslott och letar tångräkor vid Äspet – och mycket mer! Självklart blir det också tid till fiska, leka och kanske det viktigaste av allt, att bara njuta!

Tid
28 juni – 2 juli, kl 8.30-15.00

Plats
Varje dag börjar och slutar på naturum Vattenriket. Vi gör kortare eller längre turer ut i Vattenriket under dagarna. Ibland arbetar vi vidare inne på naturum på för- eller eftermiddagen.

Ledare
Sam Peterson och Erik Kohlström från naturum Vattenriket är ledare för Biosfärlägret. Fyra ungdomar i åldern 16-18 år fungerar som ledarassistenter.

Kostnad 
350 kr/deltagare inklusive lunch och transport under dagen. Transport till och från naturum morgon och eftermiddag ingår inte.

Säkerhet och coronaviruset covid-19
Säkerheten under lägret är viktig. Info finns här.
Vi följer myndigheternas riktlinjer för hantering av situationen kring coronaviruset covid-19. Med gällande direktiv anser vi att vi kan genomföra Biosfärlägret precis som tidigare år. Under lägret har vi samma regler som i skolan när det gäller sjukdom. Barn som är sjuka ska vara hemma, även om de bara har milda symptom. Ändras myndigheternas riktlinjer ändras också kommunens riktlinjer. Ställs lägret in på grund av coronaviruset covid-19 återbetalas lägeravgiften.

Anmälan
Lägret är öppet för deltagare födda 2008-2011.
Från 1 april till 24 april är ni välkomna med era anmälningar. Om antalet anmälningar överstiger 20 när anmälningstiden gått ut, sker fördelningen av deltagarplatserna genom lottning.  Vi kan tyvärr inte ta emot de barn som varit med på lägret tidigare år.
De som anmält sig till Biosfärlägret tidigare år men inte kommit med, har förtur till årets läger. Markera i så fall detta på anmälningstalongen.

Det går bra att skicka in en inskannad eller avfotograferad anmälan via e-post. Observera att anmälan måste vara undertecknad av vårdnadshavaren.

Anmälningsblankett
Anmälan skickas eller lämnas med underskrift till:
E-post: sam.peterson@kristianstad.se
Postadress:
Naturum Vattenriket
Kristianstads kommun
291 80 Kristianstad

Kontakt
Välkommen att höra av dig med frågor till Sam Peterson eller Erik Kohlström på naturum Vattenriket.
e-post: sam.peterson@kristianstad.se, tel: 0738-532374
e-post: erik.kohlstrom@kristianstad.se, tel: 0738-532328

www.vattenriket.kristianstad.se/biosfarlager

Kontakt
Sam Peterson

Sam Peterson
sam.peterson@kristianstad.se
0738-532374

Back To Top
Translate »