Biosfärlägret är ett dagläger för dig som tycker om att vara ute i naturen och att lära om naturen genom att uppleva, upptäcka och utforska

Vi tar emot 20 deltagare, födda 2011-2014.

ANMÄLAN ÖPPNAR 25 MARS


Hav, å, äng och skog – häng med ut i vårt fina Vattenrike!

I Vattenriket har vi fantastiska möjligheter att vara ute. Här finns stränder att sola och leka på, skogar att utforska, stigar där vi kan vandra och vatten där vi kan paddla, fiska och åka båt.
Varje dag under lägrets fem dagar gör vi upptäcktsfärder ut i Vattenrikets skiftande natur. Vi möter spännande djur och växter och träffar människor som använder naturen på olika sätt. Vi paddlar kanot på Helge å, målar akvareller vid Vramsån, fångar fjärilar på de sandiga markerna utanför Åhus, letar tångräkor och bygger sandskulpturer vid havet i Åhus, möter kor, kalvar och hästar hos en strandängsbonde vid Horna – och mycket mer! Självklart blir det också lek och god mat. Och kanske det viktigaste av allt, tid att bara att ha kul och njuta!

För vem
Du tycker om att vara ute i naturen och lära om naturen genom att uppleva, upptäcka och utforska. Vi tar emot 20 deltagare, födda 2011-2014.

Tid och plats
10-14 juni, kl 8.30-15.00
Varje dag börjar och slutar på naturum Vattenriket.
Under dagarna gör vi kortare eller längre turer ut i Vattenriket.

Ledare
Sam Peterson och Erik Kohlström från naturum Vattenriket är ledare för Biosfärlägret. Fyra ungdomar i åldern 16-18 år fungerar som ledarassistenter.

Säkerhet
Säkerheten under lägret är viktig. Läs mer på hemsidan.

Kostnad
Barn folkbokförda i Kristianstads kommun: 400 kr/deltagare.
Barn folkbokförda i andra kommuner: 640 kr/deltagare.
Syskonrabatt: 10%
I kostnaden ingår lunch och transport under dagen. Alla deltagare får också en lägertröja. Transport till och från naturum morgon och eftermiddag ingår inte.

Anmälan
Anmälan öppnar 25 mars kl 08.00 och stänger 21 april kl 23.59. Om antalet anmälningar överstiger 20 när anmälningstiden gått ut, sker fördelningen av deltagarplatserna genom lottning. Välkomna med era anmälningar!
Till anmälan!

Kontakt
Välkommen att höra av dig med frågor till Sam Peterson eller Erik Kohlström på naturum Vattenriket.
e-post: sam.peterson@kristianstad.se, tel: 0738-532374
e-post: erik.kohlstrom@kristianstad.se, tel: 0738-532328
www.vattenriket.kristianstad.se/biosfarlager

Sam och Erik
naturum Vattenriket

Kontakt
Sam Peterson

Sam Peterson
sam.peterson@kristianstad.se
0738-532374

Back To Top
Translate »