Vattenrikets webbplats är till för dig som vill besöka naturum och vårt fantastiska område, och för dig som vill veta mer om vad vi gör som biosfärområde. Vi berättar också om Vattenrikets natur- och kulturvärden.

Fotograf till bilderna anges i alt-texten som syns när du håller muspekaren över bilden. Alla texter och bilder är copyright Biosfärkontoret Kristianstads Vattenrike och fotograferna.

Databasens namn: vattenriket.kristianstad.se.
Tillhandahållare: Kristianstads kommun, Biosfärenheten (212000-0951).
Ansvarig utgivare: Carina Wettemark, koordinator för Biosfärområde Kristianstads Vattenrike.

Behandling av personuppgifter

Läs Biosfärkontorets integritetspolicy.

Hitta rätt

Menyn hjälper dig hamna rätt och du kan också använda hemsidans sökfunktion längst upp till höger. Vill du besöka oss och hitta till naturum eller alla våra besöksplatser, så hittar du allt du behöver under klicken Naturum och Upplev Vattenriket.

Klicket Biosfärområde är till för dig som vill veta mer om vad ett biosfärområde är och vad vi jobbar med här i Vattenriket. De ”goda exemplen” återkommer lite här och var och ger exempel på biosfärverksamhet.

Under Natur & kultur kan du läsa om allt ifrån skog, sjöar och hav, till torra sandmarker och blöta våtmarker. Ett tjugotal karaktäristiska arter har fått extra stort utrymme.

Tillgänglighet

Textstorlek
Du kan ändra textstorleken på webbplatsen genom ändra inställningarna i din webbläsare. Håll ner Ctrl-tangenten tillsammans med + eller -, eller Ctrl + snurra hjulet på din datormus. På en Mac använder du cmd-tangenten tillsammans med + eller -.

Alternativa texter
Vi strävar efter att alla bilder ska ha en beskrivande Alt-text som kan läsas av er med talsyntes.

Språk
Under klicket Other languages finns kort information om Vattenriket, tips på besöksplatser och aktiviteter utomhus på tio olika språk. Urvalet av språk är gjort utifrån våra tillresta turister och vilka invandrarspråk som är vanliga i Kristianstad.

Via det orangea klicket Translate nere till höger kan du välja att översätta hela hemsidan. Det är en maskinöversättning, så du får ta det onda med det goda. Det goda är att hela hemsidan översätts till ett annat språk. Det onda är att översättningen ibland blir knasig.

Anpassas efter skärmen
Hemsidan är responsiv. Det betyder att den anpassar sig för att passa din skärm oavsett om du använder dator, mobil eller surfplatta. Innehållet är alltid detsamma oavsett skärmstorlek.

Tillgänglighetsredogörelse

Den här webbplatsen är delvis förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Läs tillgänglighetsredogörelsen.

Teknisk information

Vi använder publiceringsverktyget WordPress och temat Total. Hemsidans nuvarande form publicerades 14 maj 2018. Vattenrikets första hemsida sjösattes redan 1996.

Back To Top
Translate »