Sandra Magnussons broderi är en hyllning till skogen. En påminnelse om lyckan i att andas…
Vattenriket i litteraturen
Strandängar och våtmarker, Helge å och Hammarsjön. Vattenrikets natur och kulturhistoria har inspirerat och fascinerat författare genom århundraden. Det tar vi fasta på i årets bokfestival på naturum.
Frilansjournalisten och författaren Per-Erik Tell har gjort en djupdykning i Vattenriket i litteraturen. På fredag presenteras resultatet. Klockan 15.00 samtalar Per-Erik med författare och litteraturkritiker Eva Ström om några av alla författare som fascinerats av Vattenriket.
Författarna kommer att leva vidare på naturum också efter bokfestivalen. En så kallad u-turn round ger besökarna möjlighet att lyssna på Per-Erik Tells beskrivningar och uppläsningar av de mest folkkära författarnas bild av Vattenriket. Per-Erik inviger u- turnen högst upp i naturumhuset, med utsikt över ån och våtmarkerna.
Solglitteråar och lergyttjepölar – om Vattenriket i litteraturen
Fredag 6 september klockan 15.00
Bokfestivalen fortsätter sedan på lördagen med ett samtal om fåglar i den svenska poesin. Lyrikvännens redaktör Erik Magntorn samtalar med fågelskådaren och författaren Lennart Nilsson. En spännande blandning av dikt och bevingade funderingar utlovas.
På vingar genom svensk poesi.
Lördag 7 september klockan 13.00.
Självklart blir det bokfestival även för naturums minsta besökare. Erik Magntorn, barnboksförfattare från Lund, berättar ur sin nyaste saga. Vi får höra berättelsen om sädesärlan Stig som har försovit sig och missat hela fågelflytten. Hur ska det gå? Efteråt får små och stora hjälpa till att illustrera den ännu opublicerade sagan.
Sädesärlan Stig
Lördag 7 september klockan 15.00