Naturum Vattenriket gästat av stjärnkock

What an amazing place! utbrister kocken och tv-profilen Tareq Taylor imponerat när naturumföreståndare Karin Magntorn visar runt på naturum Vattenriket.

Under ett par dagar gästar Tareq Kristianstad för att spela in ett avsnitt till den internationella TV-serien ”Tareq Taylor´s Nordic cookery”. En serie som brittiska BBC har köpt in och som kommer att kunna ses av 80 miljoner hushåll i 114 länder i Europa, Asien och Afrika. 

Inspelningen börjar på naturum där Tareq Taylor får se allt från levande trollsländelarver till en jättemal i tyg. Han lovordar engagerat allt han ser och upplever. Malen i Opteryxfilmen gör ett särskilt stort intryck.
-Vilket monster, har det verkligen simmat så stora fiskar här i ån? undrar han.

När Tareq besökt naturum ska han laga mat i Hälsoträdgården på andra sidan Helge å. Exakt vad är inte bestämt på förhand…
-Jag tar vara på det som finns på platsen så vi får se vad jag hittar att laga av, säger han.

Tv-programmets idé är att lyfta fram Skandinaviens närhet till naturen och de många lokala och vilda råvarorna.
-Nynordisk mat är hetast i matvärlden just nu, säger producenten.

Att Kristianstads kommun visas upp i ett internationellt matprogram är en riktigt bra marknadsföring, förklarar Eva Berglund, turismstrateg.
Och Biosfärområde Kristianstads Vattenriket och naturum har en given plats.
-Vattenriket är internationellt erkänt och naturum hjärtat i Kristianstad. Vi vill visa besökare från mer tätbefolkade städer i Europa att här finns en stad där det går att uppleva natur i staden, säger Eva Berglund.
Text och foto: Åsa Pearce

Back To Top
Translate »