Tävla i naturums djurolympiad på sportlovet

Är du listig som en räv eller stark som en myra? På sportlovet blir det djurolympiad på naturum. Testa din förmåga och lär mer om några av våra vanliga svenska djur.

Naturpedagog Sam Peterson är i full färd med att förbereda naturums sportlovsaktiviteter. Redan på lördag är det dags för Djurolympiaden. Alla sportlovslediga kan vara med och testa sin förmåga i fem grenar.

-Olympiaden går ut på att tävla mot djuren, sig själva och varandra. De som är med ska ha lite kul att komma ut och göra saker, samtidigt som de lär känna djuren lite mer, säger Sam Peterson.

Är du listig känner de säkert igen dofterna i burkarna. Prova sedan på att springa snabbt som en utter och hoppa långt som en mus eller hare. Och hur är det med synen – ser du lika många möss i snön som en falk skulle göra?
-Vi försöker få med så många olika sinnen som möjligt, säger Sam.

Djurolympiaden är en kul aktivitet, men också ett nytt grepp att fånga barns intresse för djur och natur.
-Slår det väl ut kan vi använda det i den pedagogiska verksamheten på naturum.

Samtidigt brinner den olympiska elden där deltagarna kan mysa och grilla sin medhavda korv.

Sportlovet på naturum Vattenriket:
Djurolympiad på naturum:
startar på lördag den 16 februari och avslutas tisdag den 19 februari. Två pass: 12.00 och 14.00.
Matlagning över öppen eld: blir det onsdag den 20 februari 12.00-15.00. Naturums personal lagar mat över öppen eld. Kom och smaka!
Fåglar inpå knuten: lördag 16 och söndag 17 februari och lördag 23 och söndag 24 februari lär naturvägledarna oss mer om fåglarna som samlas vid vinterns fågelbord.

Back To Top
Translate »