Naturums program


Naturums höstprogram 2017Smakfullt i Vattenriket 21 augusti- 31 december 2017
Naturen ger oss en lång rad ekosystemtjänster som vi kanske inte alltid tänker på. Tjänster som vi är helt beroende av för att klara oss och må bra, till exempel rent vatten och mat. Det är vi rika på i Vattenriket! I höstens tema Smaka på Vattenriket tittar vi närmare på en del av allt gott Vattenriket ger oss. Dessutom lär vi oss mer om det artrika Vattenrikets tärnor, uttrar, malar, spindlar och mygg. Naturupplevelser och rekreation är också ekosystemtjänster. Följ med på höstens skogsbad i Vattenrikets skogar, där vi med enkla övningar mår extra bra i skogen.
På höstlovet kan du göra roliga grönsakstryck eller bygga din egen fågelmatare och se till att fåglarna får mat i vinter. Missa inte musiksagan med Cordelia Kvist! Och som vanligt blir det biosfärolympiad med tuffa utmaningar. länk Höstens program (pdf)

länk Biljettförsäljning
Naturguidningar i Skåne och aktiviteter på andra naturum i Skåne (Länsstyrelsens hemsida)

FamiljeaktivitetNaturums aktiviteter
för hela familjen

föreningsaktivitetTips på aktivitet som lokala föreningar erbjuder

 

 

Våra aktiviteter är oftast gratis och bara att komma med på utan föranmälan. Större grupper som är intresserade av guidning ombeds boka via länknaturum@kristianstad.se.

Återkommande på naturum

VÄRT ATT VETA OM VATTENRIKET
Varje dag kl 11.30 när naturum är öppet.

FamiljeaktivitetFRÅN HUSMASK till SARV
Lördag och söndag kl 15
Vi matar fiskarna och berättar om dem och djuren i bäcken.

UPPLEV VATTENRIKET MED OPTERYX
Dagligen hela dagen

BIOSFÄR - En film av Patrik Olofsson/N
Visas på begäran på svenska, engelska eller tyska när hörsalen är ledig.

PROVA PÅ QIGONG (film)
Visas på begäran när hörsalen är ledig.

Tema forskning
I november gör vi utblickar och inblickar på aktuell forskning med koppling till Vattenriket.

föreningsaktivitetLINNÉRUNDAN MED EVERT
Onsdag 29 november kl 10
Fågelkunnige Evert Valfridsson tar dig med längs Linnérundan som är 6 kilometer. Ta med kikare och fika. Samling på naturums parkering. Infokontakt: Evert Valfridsson, tel. 044-32 30 45 el. 070-602 30 45 eller evert.valfridsson@naturskyddsforeningen.se. Samarrangemang med Studiefrämjandet, Nordöstra Skånes Fågelklubb och Naturskyddsföreningen i Kristianstad.

JUL PÅ NATURUM
Hela december blir det julmys med naturlig koppling.

FamiljeaktivitetNATURLIGT JULPYSSEL
Lördagar och söndagar från och med första advent och fram till jul drop-in kl 13–15
Pyssliga barn i vuxet sällskap är välkomna att pyssla på naturum. Vi har laddat med nötter, kottar och annat naturligt pysselmaterial.

KÖREN TREKVART SJUNGER IN JULEN
Söndag 10 december kl 14 och 16
Kören Trekvart ger sin traditionella julkonsert på naturum, i år både kl 14 och 16. Biljetter 70 kr. Förköp på naturum eller med hjälp av Swish. Ring då receptionen 044-13 23 30 för instruktioner.

föreningsaktivitetLINNÉRUNDAN MED EVERT
Onsdag 13 december kl 10
Fågelkunnige Evert Valfridsson tar dig med längs Linnérundan som är 6 kilometer. Ta med kikare och fika. Samling på naturums parkering. Infokontakt: Evert Valfridsson, tel. 044-32 30 45 el. 070-602 30 45 eller evert.valfridsson@naturskyddsforeningen.se. Samarrangemang med Studiefrämjandet, Nordöstra Skånes Fågelklubb och Naturskyddsföreningen i Kristianstad.

FamiljeaktivitetSPINDELJAKT I JULGRANEN
Lördag 16 december drop-in kl 11–15
Det är inte bara tomten som kommer på julafton. Vet du egentligen vem som gömmer sig i granen? Kom och leta spindlar och andra kul kryp i våra julgranar.

föreningsaktivitetVINTERBORG PÅ LILLÖ
Söndag 17 december kl 11.30–14 länk Lillö
Fira tredje advent med Vattenrikets vänner som håller Lillöborgen öppen. Kristianstad musikklasser sjunger julsånger i borgen med start kl 13.00. Arrangeras av Vattenrikets vänner.

föreningsaktivitetANNANDAGJULVANDRING
Tisdag 26 december start kl 10
Traditionell vandring på annandag jul, i år längs Linnérundan. Start vid naturum. Arrangeras av Naturskyddsföreningen, Nordöstra Skånes Fågelklubb och Studiefrämjandet.


Tillbaka