Biosfärlägret är ett dagläger för dig som tycker om att vara ute och att lära dig om naturen genom att uppleva, upptäcka och utforska

Du ska vara folkbokförd i Kristianstads kommun och född 2010-2013.
Vi tar emot 20 deltagare.

ANMÄLAN ÖPPNAR 27 MARS!

Vått och torrt i Vattenriket
Hav, å, äng och skog – häng med ut i vårt fina Vattenrike! Under Biosfärlägret paddlar vi kanot på Helge å, målar akvareller vid Vramsån, fångar fjärilar på torra, sandiga marker utanför Åhus, letar tångräkor och bygger sandslott vid Äspet, möter kor och kalvar hos en strandängsbonde vid Horna – och mycket mer! Självklart blir det också lek och god mat, och kanske det viktigaste av allt, tid till att bara njuta!

Tid
12-16 juni, kl 8.30-15.00

Plats
Varje dag börjar och slutar på naturum Vattenriket. Vi gör kortare eller längre turer ut i Vattenriket under dagarna. Ibland arbetar vi vidare inne på naturum på för- eller eftermiddagen.

Ledare
Sam Peterson och Erik Kohlström från naturum Vattenriket är ledare för Biosfärlägret. Fyra ungdomar i åldern 16-18 år fungerar som ledarassistenter.

Kostnad 
350 kr/deltagare inklusive lunch och transport under dagen. Transport till och från naturum morgon och eftermiddag ingår inte.

Säkerhet
Säkerheten under lägret är viktig. Info finns här.

Anmälan. 27 mars – 21 april
Lägret är öppet för deltagare födda 2010-2013.
Mellan 27 mars och 21 april är ni välkomna med era anmälningar. Om antalet anmälningar överstiger 20 när anmälningstiden gått ut, sker fördelningen av deltagarplatserna genom lottning.  Vi kan tyvärr inte ta emot de barn som varit med på lägret tidigare år.
De som anmält sig till Biosfärlägret tidigare år men inte kommit med, har förtur till årets läger. Markera i så fall detta på anmälningstalongen.

Det går bra att skicka in en inskannad eller avfotograferad anmälan via e-post. Observera att anmälan måste vara undertecknad av vårdnadshavaren.

Anmälningsblankett – Anmälan öppnar 27 mars
Anmälan skickas eller lämnas med underskrift till:
E-post: sam.peterson@kristianstad.se
Postadress:
Naturum Vattenriket
Kristianstads kommun
291 80 Kristianstad

Kontakt
Välkommen att höra av dig med frågor till Sam Peterson eller Erik Kohlström på naturum Vattenriket.
e-post: sam.peterson@kristianstad.se, tel: 0738-532374
e-post: erik.kohlstrom@kristianstad.se, tel: 0738-532328

 

Back To Top
Translate »