skip to Main Content

Biosfärlägret 2019 är ett dagläger för dig som går i skolan i Kristianstads kommun och är född 2006-2009. Du tycker om att vara ute och att lära dig om naturen och människan genom att uppleva, upptäcka och undersöka. 

Hitta ut i Vattenriket
Det finns många sätt att uppleva vårt fina Vattenrike. Under Biosfärlägret paddlar vi storkanot på Helge å, målar akvareller vid Vramsån, möter kor och kalvar hos en strandängsbonde vid Horna, bygger sandslott och letar tångräkor vid Äspet – och mycket mer! Självklart blir det också tid till fiska, leka och kanske det viktigaste av allt, att bara njuta!

Under veckan kommer våra ledarassistenter göra ett filmreportage om Biosfärlägret. Projektet är en fortsättning på vårt Naturfilmsläger vecka 25.

Tid
24-28 juni, kl 8.30-15.00

Plats
Varje dag börjar och slutar på naturum Vattenriket. Vi gör kortare eller längre turer ut i Vattenriket under dagarna. Ibland arbetar vi vidare inne på naturum på för- eller eftermiddagen.

Ledare
Sam Peterson och Erik Kohlström från naturum Vattenriket är ledare för Biosfärlägret. Sex ungdomar i åldern 16-18 år fungerar som ledarassistenter.

Kostnad 
350 kr/deltagare inklusive lunch och transport under dagen. Transport till och från naturum morgon och eftermiddag ingår inte.

Säkerhet
Säkerheten under lägret är viktig. Info finns här.

Anmälan
Lägret är öppet för deltagare födda 2006-2009.
Fram till den 30 april är ni välkomna med era anmälningar. Om antalet anmälningar överstiger 20 när anmälningstiden gått ut, sker fördelningen av deltagarplatserna genom lottning.  Vi kan tyvärr inte ta emot de barn som varit med på lägret tidigare år.
De som anmält sig till Biosfärlägret tidigare år men inte kommit med, har förtur till årets läger. Markera i så fall detta på anmälningstalongen.

Under lägerveckan kommer naturum Vattenriket att göra en informationsfilm om Biosfärlägret. Det innebär att lägrets samtliga deltagare och ledare kan komma att vara med på filmen. Blanketten ”Samtycke fotografering och filmning” ligger tillsammans med anmälningsblanketten. Samtyckesblanketten godkänns med underskrift och skickas/lämnas till naturum tillsammans med anmälningsblanketten.

Det går bra att skicka in en inskannad eller avfotograferad anmälan och samtyckesblankett via e-post. Observera att anmälan måste vara undertecknad av vårdnadshavaren.

Anmälningsblankett 

Anmälan skickas eller lämnas med underskrift till:
E-post: sam.peterson@kristianstad.se
Postadress:
Naturum Vattenriket
Kristianstads kommun
291 80 Kristianstad

Kontakt
Välkommen att höra av dig med frågor till Sam Peterson eller Erik Kohlström på naturum Vattenriket.
e-post: sam.peterson@kristianstad.se, tel: 0738-532374
e-post: erik.kohlstrom@kristianstad.se, tel: 0738-532328

www.vattenriket.kristianstad.se/biosfarlager

Kontakt
Sam Peterson

Sam Peterson
sam.peterson@kristianstad.se
0738-532374

Back To Top
Translate »