Vattenrikets rika natur i två nya filmer

Vattnets väg från källa till hav och de tjänster som naturen bjuder oss människor på helt gratis. Under sommaren har fotograf Patrik Olofsson filmat nya miljöer och infallsvinklar på Vattenriket.

Resultatet visas i två nya filmer. En tredje Opteryx-film tar oss med på en resa från källa till hav. Liksom de tidigare filmerna blir det ett hisnande äventyr både över och under ytan.

Flodpärlmussla och jättemöja är några av alla spännande arter som är med i filmen.
-Vi hoppas att den nya Opteryx-filmen ska visa vägen ut till nya miljöer i Vattenriket, säger Karin Magntorn, naturumföreståndare.

Nu har Patrik filmat färdigt och lämnat materialet till Kalmar Mediespecialist, som ska redigera och lägga på alla effekter som gör filmen till en flerdimensionell upplevelse. Premiärvisning på februarilovet!

Parallellt med Opteryx-filmen har Patrik filmat scener till en ny film om naturens nyttor i Vattenriket – så kallade ekosystemtjänster.

Den här filmen visar fler nya miljöer och infallsvinklar på Vattenriket. Syftet är att fler ska få upp ögonen för hur viktigt Vattenriket är för vårt välbefinnande.
-Sedan vill vi visa upp allt som görs för att bevara och förstärka naturens förutsättningar att leverera de här tjänsterna, säger Carina Wettemark, koordinator för Biosfärområde Kristianstads Vattenrike.

-Tidigare har jag filmat många naturscener, nu får vi se Vattenriket med delvis nya ögon, säger Patrik Olofsson.
Filmen om Vattenrikets ekosystemtjänster visas på naturum Vattenriket från och med januari.

Text: Åsa Pearce
Foto: Patrik Olofsson

Back To Top
Translate »