Spång, gömsle och bro byggs vid naturum

Karin Magntorn, naturumföreståndare, och Hans Cronert, naturvårdssamordnare, provgår naturumspången. Foto: Åsa Pearce

Spång och gömsle växer fram i vassen söder om naturum. En ny entré välkomnar från parkeringen. Nu startar bygget av en bro över Härlövsängaleden. Bron ska göra Linnérundan säkrare.

Planerna på spång och gömsle har funnits med sedan naturum byggdes. Nu är det på väg att bli verklighet. Bit för bit sträcker sig spången ut i vass och vide.
-Det kommer att bli så fint, säger naturumföreståndare Karin Magntorn och reservatsförvaltare Hans Cronert entusiastiskt.

Tillsammans har de skissat på hur gömslet skulle kunna se ut och trampat sig fram till var spången skulle dras. Nu förverkligar kommunen visionerna.
-Här får besökaren en spännande vandring med nya vyer av naturum och staden. De kommer närmare naturumsjön, kungsfiskare och utter, säger Karin.

Bro över Härlövsängaleden
Spången är inte det enda projektet i området. Just nu läggs sista handen vid en ny välkomnande entré med information om biosfärområdet, naturum och närnaturen.

I mitten på november ska en ny bro byggas över Härlövsängaleden. Det är resultatet av ett medborgarförslag om att göra det säkert att korsa vägen. Arbetet beräknas bli klart i mars 2019. Under tiden är Linnérundan stängd vid byggarbetsplatsen.
Text och foto: Åsa Pearce

Back To Top
Translate »