Smakfullt höstlov på naturum

 
Kreativt, färgglatt och glädjefullt! Många tog chansen att vara med om naturums smakfulla pyssel på höstlovet. På programmet stod grönsakstryck, biosfärolympiad, musiksaga och fågelmatarbygge.

På torsdagen var det dags för en riktig lovklassiker – biosfärolympiad.
Förskolegrupper, barnbarn och far- och morföräldrar sprang, skuttade och kämpade. Allt medan den olympiska elden brann intill.
-Olympiaden är en möjlighet att vara ute och röra på sig tillsammans oavsett ålder, säger naturpedagog Sam Peterson. 

Samtidigt får deltagarna lära sig om djuren som är med i olympiaden, om utter och kungsfiskare.
-Det är lättsamt, samtidigt som det finns korn av kunskap i leken. 

På torsdagen hade naturum besök av Cordelia Kvist. I en musiksaga med klassisk musik fick publiken följa Cordelia när hon gav sig ut i världen och träffade nya vänner som eldfluga, slända och humla.
-Djuren hade olika inställning till livet och olika sätt att leva på som hon blev inspirerad av. Barnen levde sig in i sagan och gungade med till musiken, säger naturvägledare Sussie Söderlundh. 

Veckan avslutades med fågelmatarbygge.
-Det skruvades och sågades med stor entusiasm! stora och små hjälptes åt att snickra för att hjälpa småfåglarna i vinter, säger Sussie. 

Årets höstlov på naturum blev ovanligt välbesökt. Omkring 380 personer deltog i aktiviteterna. Totalt kom 2 200 besökare. Det är 500 fler än på höstlovet i fjol!

-En förklaring är att vi numera har en restauratör i Café Årum som serverar fantastiskt fin mat, säger naturumföreståndare Karin Magntorn.

Back To Top
Translate »