Ny restauratör sökes till naturum Vattenriket

I höst blir det förändringar i restaurangen på naturum. Fredholms flyttar ut och en ny restauratör upphandlas. I november kan en ny restaurang slå upp dörrarna.

Restaurang Fredholms håller öppet som vanligt på naturum till den siste september. Därefter ska lokalerna renoveras och en ny restauratör flytta in. Planen är sedan att en ny restaurang ska öppna i mitten på november.

Anledningen till att Fredholms flyttar ut är en förändring i företagets koncept. De senaste åren har företaget drivit flera olika restauranger, men har nu valt att renodla verksamheten.
– Vi har haft fyra fantastiska år på naturum i Kristianstad, men har bestämt oss för att styra upp våra koncept. Nu fokuserar vi på två huvudverksamheter – dels vår restaurang på Björkhem, dels en ny satsning på Norra Station i Hässleholm, säger Peo Fredholm.

Väletablerat i vacker miljö
Karin Magntorn, naturumföreståndare, är övertygad om att det finns många som vill driva restaurang i den vackra miljön på naturums andra våning.
-Naturum är en fantastisk plats med utsikt över våtmarkerna, Helge å och Kristianstad. Det är en välkänd och väletablerad besöks- och mötesplats med 120 000 besökare om året, säger hon.

Upphandlingen annonseras under sommaren och i augusti hålls ett informationsmöte för intresserade restauratörer.

I sommar har Fredholms på naturum öppet sju dagar i veckan med fokus på hållbarhet och bra mat.
-Vi kommer att hyra ut cyklar och erbjuda färdigpackade matsäckar för dem som vill ge sig ut i Vattenriket, precis som ifjol. Vi serverar ekologiskt espressokaffe och en cafémeny med lokala produkter att njuta av i den unika naturmiljön mitt i stan, säger Peo Fredholm.
Text: Åsa Pearce
Foto: Patrik Olofsson

Back To Top
Translate »