Naturum Vattenriket öppnar igen

Idag gläntar naturum Vattenriket på dörren. Med max 15 besökare i taget och enbart öppet vardagar 11-16. Trafikljus i entrén och på hemsidan gör det lättare att planera besöket.

naturum öppnar igen

-Vi öppnar med stor försiktighet utifrån de regler som gäller för museer. Vi har försökt skapa så coronasäkra besök som möjligt, säger Karin Magntorn, naturumföreståndare.
Naturum Vattenriket har hållit stängt för allmänheten sedan mitten av december. Under tiden har besökare kunnat få hjälp och tips utomhus.

Från och med den 25 mars gäller samma smittskyddsregler för museer som för till exempel gym. Det innebär att verksamheterna ska räkna ut maxantalet besökare i lokalerna när varje besökare har minst 10 kvadratmeter att rör sig på.
-Här på naturum startar vi extra försiktigt och tar endast emot 15 personer i utställningen och stora mattor och dekaler påminner om att vi ska hålla havsörns avstånd till varandra, säger Karin.

Besökarna räknas med en automatisk besöksräknare. Vid entré visar skärmar grönt, gult eller rött ljus så besökare enkelt ser om det finns plats eller inte. Samma information finns på naturums hemsida. I receptionen finns plexiglas mellan personal och besökare och självklart handsprit i varje rum.

Opteryx, naturums åk-upplevelse, går under regelverket för Tivoliattraktioner. Den har utrustats med ny ventilation som snabbt byter ut luften. Utifrån regelverket kommer små grupper på max tre personer att kunna åka.
-När vi nu gläntar på dörren till naturum på vardagarna gör vi det samtidigt som vi flyttar ut till Vattenrikets besöksplatser under helgerna. Vi är fortfarande i lågsäsong och att kunna öppna försiktigt nu gör att vi stegvis kan förbereda oss inför den mer välbesökta våren och sommaren, säger Karin Magntorn.

Back To Top
Translate »