Naturum Vattenriket flyttar ut

naturum flyttar ut

På ett bord utanför ingången har naturum Vattenriket laddat upp med tipsrunda, skattjakt och annat kul. Här tar naturvägledarna emot besökare tisdag till söndag kl 11-15.

Det är naturums uppdrag att visa vägen ut i Vattenriket.
-När vi inte kan möta besökarna inomhus på grund av smittrisken i att komma för nära varandra så flyttar vi ut, säger Karin Magntorn, naturumföreståndare.

Hon märker ett sug efter idéer på saker att göra utomhus.
-Vi tipsar om fina besöksplatser för utflykter i hela Vattenriket och så har vi tagit fram roliga aktiviteter i närområdet, säger Karin.

I påsktider är det nog många som vill testa ”Äggstrakul” – en skattjakt längs Årumsspången.
-Här får de lite yngre lära sig om alla djur som lägger ägg – från fiskar till spindlar och fåglar. Samtidigt samlar de ledtrådar som leder till en skattkista där de får ett litet pris, säger Karin.

Lite äldre kan ge sig på utmaningen ”Gissa fejset” – en tipsrunda med fantasieggande makrofoto av insekter. Via en qr-kod får besökaren rätt svar.

Parallellt med att naturvägledarna flyttar ut ökar naturum sin digitala närvaro med tips på facebook. Här kan följaren få tips på ”naturkuliga” uppdrag och lära mer om fågelläten, djurspillning och skelett.

Karin Magntorn tycker naturen är en bra plats att hämta kraft.
-Nu är det är en härlig tid att njuta av naturen, så passa på!

Utställningen är stängd tills vidare för att minska smittspridningen av coronaviruset.

Text: Åsa Pearce
Foto: Patrik Olofsson

Back To Top
Translate »