Naturum tar emot inne och ute på havsörns avstånd

karin öppnar coronasäkert naturum

Med coronasäkrad vistelse, ett nytt sommarprogram fullt av aktiviteter och massor med tips på härliga utflykter välkomnar naturum besökare in i utställningen – på havsörns avstånd.

En rad åtgärder är vidtagna för att besöket ska bli så tryggt som möjligt. En ny besöksräknare håller koll på att max 50 personer vistas samtidigt i utställningen. Färgglada klistermärken uppmanar att hålla havsörns avstånd och besökarna kan fotografera varandra framför en havsörnsilhuett i naturlig storlek – 190 centimeter mellan vingspetsarna.

-Det är väldigt roligt att kunna öppna dörren för utställningen på ett säkert sätt. Nu välkomnar vi alla hit för att ge våra bästa tips på hur de kan hitta ut i Vattenriket. Det finns så mycket att upptäcka! säger Karin Magntorn, naturumföreståndare.

naturum corona karin

Hon bjuder på sina egna bästa tips inför stundande sommarlov:
-Upplev Vattenriket från sjösidan genom att ta en tur med stora Safaribåten eller hyr en kajak och paddla på ån. Upptäck ett nytt smultronställe genom att få tips av naturums kunniga personal och var rädd om varandra och naturen!

Naturums nya sommarprogram är fullt av saker att göra och tips på Vattenrika utflyktsmål som är härliga på sommaren. Under veckodagarna kan besökarna följa med på spångssafari, håva vid Kanalhuset, bekanta sig med kryp och blommor från Vattenriket och njuta av qigong från takterrassen. Utöver det blir det artkamp, skogsbad och håvning vid Äspet och sandmarkspromenad i Åhus.

Av sommarbesöksplatserna lyfter programmet fram Hercules med en rik mosaik ängar, betesmarker vidsnår, vassar och dammar. Forsakars vackra bokskogsravin och porlande vattenfall. Äspet som bjuder både fågelskådning och badmöjligheter, och Linnerundan med medeltida Lillöborgen.

Fler utflyktsmål finns i utflyktsguiden ”Uppleva Vattenriket” att köpa på naturum för 40 kronor. Passa på att låna med en upptäckarryggsäck med allt du behöver för att upptäcka naturen runt knuten!

Back To Top
Translate »