Möt hösten på naturum!

Höstlöv. Foto: Åsa Pearce

Morgnarna bli kyligare, fåglarna flyttar och löven skiftar färg. Hösten har kommit och på naturum fortsätter vi att njuta av Vattenrikets fina natur med skogsbad, naturmåleri och blomsterpill – en härlig övning i mindfulness och estetik.

I morgon lördag 1 september skapar vi vackra mönster med blommor och blad tillsammans med Hanna Wendelbo, formgivare och mönsterdesigner med ett hjärta som klappar lite extra för det gröna och blommiga. Släpp sinnena loss och njut av naturens skönhet!

På hösten passerar många flyttfåglar Vattenriket på väg mot sydligare breddgrader. Gässen stannar däremot allt mer över vintern. Vad kacklar de om och varför trivs de i Vattenriket? Höstens gåsprat lär oss om olika gäss och deras liv.

Tillsammans med fotografen och filmaren Johan Hammar får vi sedan lära känna livet under ytan i svenska sötvatten. Efter föredraget kan du prova att dyka ner i kristallklara vatten utan att bli blöt i en virtuell verklighet.

Höstens föredrag spänner dessutom över forskning, hållbara lösningar i hemmet och världen ur ett grodperspektiv. På höstlovet tar Kapten Kryp med oss på en resa som ger hopp om framtiden och inspiration att bli planetskötare. Välkommen till hösten i Vattenriket!

Hela programmet hittar du här.

Back To Top
Translate »