Miljöministern besöker Vattenriket

Vattenrikets renommé för arbetet med att bevara mångfalden och tillgängliggöra naturen har nått miljöministerns öron. I morgon kommer Andreas Carlgren till Kristianstad för att lära hur biosfärområdet fungerar.  

Kristianstads kommuns miljöarbete med Vattenriket har fått nationell uppmärksamhet. När miljöminister Andreas Carlgren den här veckan reser till Skåne och Småland står ett besök i Kristianstads Vattenrike därför på programmet.
Miljöministern vill lära mer om hur biosfärområdet fungerar. Under en båttur på Helge å får han också se hur naturum Vattenriket växer fram.
– Det unika med Kristianstads Vattenrike är att engagemanget och arbetet för att skydda, utveckla och främja den biologiska mångfalden även ger en stor möjlighet till ett rikt friluftsliv för kommunens invånare och turister, säger Andreas Carlgren inför sitt besök.
Vattenriket arbetar för att göra områdets besöksplatser tillgängliga för alla, ett arbete som placerat kommunen bland landets tre bästa friluftskommuner.
– På Ekenabben har vi skapat en besöksplats som är tillgänglig även för barn och funktionshindrade. Det vill vi visa för miljöministern, säger Karin Magntorn, naturumföreståndare.

Back To Top
Translate »