Linnérundan blir säkrare och bredare

Nu byggs andra etappen av Kanalhusspången om. I går skruvades den sista av 300 stolpar i marken. Här tar en ny rullstolsvänlig spång form. Ett stängsel på Isternäset gör strandängspromenaden säkrare.

Linnérundan byggdes i början på 1990-talet för att göra naturvärdena tillgängliga från centrala Kristianstad. Kanalhusspången tar besökaren genom våtmarkerna ut till betesmarkerna på Isternäsets strandängar och vidare ut mot Lillöborgen.

Den drygt sex kilometer långa Linnérundan har blivit en populär vandringsled. Varje år passerar omkring 25 000 personer över Kanalhusspången. I fjol byggdes den första etappen om. I början på augusti i år stängdes spången återigen tillfälligt. Under tiden går leden längs Härlövsängaleden.

När Kanalhusspången öppnar igen i november kommer den att fungera för både rullstolar och barnvagnar.
-Den nya spången är en del i arbetet med att på sikt försöka göra hela Linnérundan mer tillgänglig, säger Hans Cronert, naturvårdssamordnare.
Ute på Isternäset sätts samtidigt ett stängsel upp längs vandringsleden.
-Incidenter mellan kor och människor med hund har lett till att människor skadats och koflocken blivit uppstressad. Nu minimerar vi den risken, säger Hans Cronert.

Uppgraderingarna längs Linnérundan är en del i ett större arbete för ökad tillgänglighet som görs i Vattenriket genom C4 Teknik.
Text och foto: Åsa Pearce

Back To Top
Translate »