Kanadensiskt tv-team gästade Vattenriket

Örnar, gäddor och en tur med Opteryx. Vincent och tioåriga dottern Lili-Rose från Kanada besökte Vattenriket för en dag. Upplevelserna ska visas i en tv-serie om hållbart resande.

Med ett stort leende kommer Lili-Rose ut ur Opteryx. När hon sett den första filmen vill hon genast hinna med tvåan också.

Lili-Rose och hennes pappa Vincent går vidare till akvariet. Det är fascinerande att får se fiskarna som simmar i Hammarsjön där de nyss åkt båt.
– Och här har vi en gädda  – en ”brochet”, som vi berättade om när vi var ute på ån, visar naturumföreståndare Karin Magntorn på det digitala akvariet.

De fortsätter bort till Forsakarsdammens småkryp. Här får Lilli-Rose se en dagsländelarv på nära håll och höra naturpedagog Sam Peterson berättar om dess spännande liv.

Under en heldag har familjen utforskat Vattenriket för tv-serien ”Off the beaten path with family”. Programmet går ut på att en kanadensisk familj reser till en plats, bor på ett ekologiskt b&b och utforskar området på ett hållbart sätt.

Redan halv nio på morgonen drog filmteamet på sig Jo Landskapets överlevnadsoveraller vid Kavrö bro. Med gummibåt åkte de ut på Helge å med kosan mot Hammarsjön och med hopp om att få se havsörn.

En tät dimma gjorde båtturen smått magisk.  Vass, vide och nakna träd kantade åns svällande konturer. Ett par kråkor och en grupp skrakar flög förbi – men inte en örn i sikte.

En bit ut i Hammarsjön blev det svensk fika med kaffe och bulle. Just när kikarna lagts ner och besökarna så smått börjat misströsta om de skulle få se de gigantiska fåglarna skymtade en stor mörk silhuett i ett träd några hundra meter bort.
-Javisst är det en havsörn, bekräftade Jan Olsson. Och Vincent, Lili-Rose och resten av det kanadensiska tv-teamet kunde resa vidare med flera Vattenrika upplevelser på film.

Back To Top
Translate »