Hitta ut i naturen med Naturkartan!

höstskog

Naturkartan är en digital guide över friluftslivet i Vattenriket och Kristianstad. Den gör det lätt att hitta alla naturområden, leder och friluftsanordningar. Här kan besökaren enkelt planera sin utflykt till friluftsområden, besöksplatser, badplatser och andra gröna och blå besöksmål.

-Naturkartan ska underlätta för den som vill hitta sitt friluftsäventyr i kommunen. Att ha informationen lättillgänglig digitalt känns som ett bra steg som vi tror många kommer att uppskatta, säger Jenny Sahlström, friluftsstrateg, Kristianstads kommun.

På kartan och i listor markeras naturreservaten med en grön symbol och en vit stjärna. Friluftsområden har en grön symbol med en vit gran på.

Vattenriket som egen guide
Vattenrikets besöksplatser är markerade med grön och blå symbol. Övriga platser som fågeltorn, utsiktsplatser och grillplatser markeras med specifika symboler. Information och tips om Vattenriket finns samlad i en egen guide i appen.

-Naturkartan är ett fint komplement till det material som redan finns för att hitta ut i Vattenriket. Här kan vi visa besöksplatser, leder och platser för olika aktiviteter samlat i en och samma karta, säger Åsa Pearce, informationsansvarig, Biosfärområde Kristianstads Vattenrike.

Det går också bra att söka efter ett område med hjälp av fritextsökning. På kartan syns hela tiden användarens egen position och de platser som sökts fram. Det går också att bli medlem och kommentera och interagera med andra användare.

Appen naturkartan finns att ladda ner på appstore och google play. Läs mer här.

Back To Top
Translate »