Guidade båtturer tillbaka i Vattenriket

Stora Safaribåten är tillbaka i Helge å. Nye ägaren Anders Elmfors siktar på att köra sina första guidade turer i Vattenriket i mitten på augusti.

Safaribåten åter i sjön

Efter två års uppehåll blir det återigen möjligt att njuta av Vattenriket från guidade turer på vattnet. Stora Safaribåten sjösattes häromdagen och i mitten på augusti kan den vara i drift igen.
-Det är fantastiskt! Äntligen har vi ett glatt besked till alla som frågar efter båtturer i Vattenriket, säger Karin Magntorn, föreståndare på naturum Vattenriket.

Nye ägaren Anders Elmfors har sin bakgrund inom utbildning och turism. Han är uppvuxen i Kristianstad där han började skåda fågel på 1970-talet.
-Nostalgi är ett skäl till att jag satsar på guidade båtturer i Helge å. Dessutom går utvecklingen mot att allt fler vill semestra på hemmaplan, säger han.

Planen är att erbjuda både privatpersoner och grupper turer ut i Vattenrike med utgångspunkt från Tivolibryggan i Kristianstad. Blackan runt med strandhugg på Lillö är en tur som skulle kunna passa en bred målgrupp från midsommar till mitten på augusti. Till det kommer bokade grupper i början och slutet av sommaren.

Mottagandet har varit översvallande och Anders får massor med hurrarop och uppskattande kommenterar när han berättar om sina planer.
-Det är fantastiskt att det blir möjligt att uppleva Vattenriket från vattnet igen. Det är en viktig pusselbit, säger Carina Wettemark, koordinator för Biosfärområde Kristianstads Vattenrike.

-Vattnet är mycket viktigt för Kristianstad. Det är ansiktet utåt. Dessutom är naturturism på väg upp. Ju mer urbana vi blir desto mer längtar vi till naturen. Det här ligger helt rätt i tid, säger Eva-Marie Hagström, utvecklingschef Kristianstads kommun.

Vill du veta mer eller boka kontakta anders.elmfors@naturtema.se

Text: Åsa Pearce
Foto: Anders Elmfors

Back To Top
Translate »