Många internationella besökare på naturum

Besökare på naturum

Vidderna, lugnet och den härliga naturen. Familjen Recher från Zürich i Schweiz, stormtrivs i Vattenriket. Och de är i gott sällskap. I sommar har naturum ovanligt många utländska besökare.

Naturumföreståndare Karin Magntorn ser en stor ökning av antalet utländska turister. Inte bara i antal, utan också från nya länder.
– Vi har som vanligt många besökare från Danmark, Tyskland och Nederländerna. Men vi märker också en ökning från länder längre bort som USA och Italien, säger hon.

En svagare krona och ett varmare klimat kan vara ett par förklaringar. Och kanske har Sverige och Vattenriket blivit mer etablerade turistmål utomlands.
– Det verkar som om Vattenriket lyfts fram i utländska media och reseböcker som tyska Baedeckers guider, säger Karin Magntorn.

Besökare på naturum

Familjen Recher har rest ända från Schweiz till Vattenriket. De är en aktiv familj och letade ständigt efter saker att hitta på med barnen. När de läste i en tysk reseguide fastnade de för naturum Vattenriket.
-Här finns en fin utställning och många saker som barnen tycker om att göra, säger Zohra Recher.

Femåriga Eva Recher ritar skalbaggar i barnhörnan. Lillasyster Ellen, tre år, vill helst håva. I fjol fick hon en abborre på kroken och nu köar hon bland andra ivriga barn för att undersöka livet under ytan med naturvägledare Josefin Svensson.

Det är den rena och varierade naturen och det öppna landskapet som drar familjen till Sverige. Med ett extra bonus för och att det inte är så mycket folk.
-Här är mycket lugnare än på stränderna vid Medelhavet, säger Björn Recher.

Text och foto: Åsa Pearce

Back To Top
Translate »