Full fart runt naturum på februarilovet

Under februarilovet var det full rulle vid lägerelden! Både fritids och familjer kom för att vara med på naturums aktiviteter. 100-140 personer om dagen gav sig ut på Knopploppet, klurade på djurspår längs spången och hjälpte Emmy Entita att lista ut vem som stulit hennes fågelfrön.

Februarilov vid naturum

Många uttryckte tacksamhet för att naturum Vattenriket ordnade aktiviteter på lovet. De tyckte det var jättekul, lärorikt, spännande och utmanande – både för stora och små.
-Djurspåren och knopploppet var lite svårare än naturmysteriet, men allt var lika roligt, tyckte Faye, snart åtta år, och Leon, fem år.

Barnen var lika taggade varje gång de gav sig ut på ett nytt uppdrag och de vuxna i sällskapet tyckte det var lärorikt och kul att göra aktiviteterna tillsammans med barnen.

Naturvägledare Sussie Söderlundh njöt av att möta alla glada barn och vuxna som kom för att lösa uppdragen och att se hur kul de hade tillsammans.

-Vi är glada över att kunna erbjuda utmanande uppdrag i området så att familjer kan komma hit och ha kul utomhus, utan att trängas. Runt naturum gick det utmärkt att hålla avstånd till varandra, säger hon.

Några kom till naturum flera dagar och löste ett uppdrag om dagen. Andra tog en runda, fikade eller grillade en stund för att sedan ge sig ut på en ny tur. Uppdragen var lite olika svåra och det gjorde att stora och små får klura tillsammans.

-En del saker kunde de vuxna, andra kände barnen igen från skolan eller förskolan. Många vuxna sa att rundorna var ett kul sätt att lära sig om spår, trädknoppar och fåglar. Barnen älskade att få låsa upp skattkistan och se om de lyckats avslöja vem frötjuven är, säger Sussie.

Foto: Sussie Söderlundh

Back To Top
Translate »