Finfint pris till Patrik Olofsson

Patrik Olofsson har tagit emot ”Den biologiska mångfaldens pris” om 15000 kronor. För att han med sina bilder, filmer, böcker och artiklar bidragit till att höja medvetenheten om biologisk mångfald.

-Det är roligt att få en utmärkelse som bekräftelse på det man sysslar med, säger Patrik.
Patrik har filmat, fotograferat och skrivit om Kristianstads Vattenrike i många år. Kanske är han mest känd för filmen ”Vingar över Vattenriket”, som sändes i SVT 2004. På en kväll fick mängder med människor upp ögonen för Vattenriket.

Just nu koncentrerar Patrik sitt arbete på rovfåglar.
-Jag håller precis på att avsluta grafiken till två nya naturfilmer, som ska sändas i SVT under våren. Den ena handlar om Vattenrikets kärrhök som övervintrar i Senegal.
Under senhösten kommer dessutom en ny bok om rovfåglar.

”Den biologiska mångfaldens pris” delas ut för andra gången i år av Naturskyddsföreningen i Skåne, Stiftelsen Skånes djurpark och Studiefrämjandet i Skåne-Blekinge.  Priset ska popularisera innebörden av begreppet biologisk mångfald och skapa intresse och kunskap hos allmänheten.

Förutom arbetet med att dokumentera och visa Vattenrikets natur lyfter juryn fram Patriks arbete med att placera ut konstgjorda bon åt fiskgjusar och stödutfodra havsörnar.
Priset delades ut av Göran Tunhammar, landshövding och ordförande i Stiftelsen Skånes djurpark i dag på Skånes djurpark.

Back To Top
Translate »