Ekenabben har fått ny grill och paviljong

Besöksplats Ekenabben har fått en paviljong som skydd mot regn och rusk och en ny tillgänglighetsanpassad grillplats. I dag hölls invigningen  med grillfest, fika och tipspromenad.
Vattenriket har arbetat länge för att öka tillgängligheten vid områdets 22 besöksplatser. Ekenabben är en populär besöksplats där tillgängligheten länge varit i särskilt fokus och nu lyfts ytterligare ett snäpp.

Till en härlig vårfågelkonsert klippte Christel Knutsson, ordförande i Koncensus vänförening, det blågula bandet vid paviljongens ena ingång.
-Vi är jätteglada över paviljongen, den är ett jättebra regnskydd för dem som väntar på färdtjänst, sa hon.

Själv kör hon ofta till platsen med sin permobil.
-Ekenabben är en underbar plats, här finns både vatten och en härlig skog där man kan lyssna på fåglarna. Och det är lätt att ta sig hit – det ligger i stort sett mitt i stan.

Koncensus deltagare besöker Vattenrikets besöksplatser flitigt, inte minst Ekenabben. Att paviljongen blivit verklighet började med ett förslag från Koncensus kursledare Karin Selander. Vattenrikets naturvårdssamordnare Hans Cronert äskade pengarna hos Tekniska nämnden och nu har paviljongen blivit verklighet – ett rejält lyft för besöksplats Ekenabben!

Sedan tidigare finns en extra bred träspång i den spännande alsumpskogen. I området finns också tillgänglighetsanpassad fiskebrygga, rastbord och toalett.

Ekenabben erbjuder flera olika naturupplevelser. Närheten till Hammarsjön, de uråldriga ekarna på udden och alsumpskogen som känns som en riktig urskog. Nu har tillgängligheten ökat ytterligare – med en ny fin paviljong och en anpassad grillplats, som kommit på plats i samarbete med naturvården inom C4 Teknik.
Text och foto: Åsa Pearce

Back To Top
Translate »