Carina Wettemark är Vattenrikets nya ledare

Engagerad, driven och med stort intresse för hållbar utveckling, samverkan, människor och naturen. I dag tar Carina Wettemark över som chef för Biosfärenheten och koordinator för Biosfärområde Kristianstads Vattenrike.
– Det ska bli jätteroligt. Vattenriket är fantastiskt område, med en spännande verksamhet och stora möjligheter att utvecklas vidare tillsammans med alla kompetenta och engagerade medarbetare.

Vattenriket och Biosfärarbetet är inga nya begrepp för Carina. I snart tio år har hon arbetat som ekolog i biosfärområdet.
– Som biosfärområde arbetar vi med samverkan o dialog och lyfter fram goda exempel. Det är ett stimulerande och tilltalande arbetssätt, som har stor framgång. Vår verksamhet har ett brett stöd, såväl lokalt och lokalpolitiskt som nationellt och internationellt.

Carina Wettemark har tidigare arbetat på Länsstyrelsen i Skåne län som handläggare för naturvårdsfrågor på miljöenheten och på landsbygdsenheten som ansvarig för ersättningar till lantbrukare för betesmarker och slåtterängar.
Hon har också arbetet som ekolog och projektledare för natur-, kultur och landsbygdsutveckling i Hässleholms kommun.

Fritiden spenderar hon med familjen och sitt stora intresse hästar och fälttävlan.
-Vi bor på en gård i Vattenriket med både kor och hästar. Att rida ger en väldig frihetskänsla och fina naturupplevelse. Det är roligt och avkopplande och ett spännande samspel mellan häst och ryttare.
Text och foto: Åsa Pearce

Back To Top
Translate »