Bokfestival på naturum Vattenriket

I helgen flyttar litteraturen in på naturum. I morgon rör vi oss i ett spännande gränsland mellan fenor och poesi. På söndag följer vi med Otto och Majken på äventyr i Vattenriket.

”Utan att säga för mycket, måste likheterna mellan diktens och fiskets världar anses vara betydande.” Så inleder litteraturforskaren och hängivne fiskaren Anders Mortensen, från Åhus, Lyrikvännen nummer 6 från i fjol.

I morgon gästar Anders Mortensen naturum Vattenriket i ett kåserande samtal om fisk och fiskare i poesins värld tillsammans med Erik Magntorn, redaktör för Lyrikvännen.

För barnfamiljen blir det sedan spännande historier från fiskarna rike. Erik Magntorn, författare och rimsmed från Lund, bokpratar för små och stora öron om fantastiska fiskar från sin senaste bok. Alla som har lust får författa egna fiskrim vid akvariet.Ane Gustavsson har målat de fina illustrationerna till Fantastiska fiskar. Se hennes original på naturum.

Naturums bokfestival fortsätter på söndag.  Möt unga författaren och illustratören Rebecka Bäckström Bäckman. Hon läser sin spännande berättelse om Otto och Majkens utflykt till naturum Vattenriket.
Text: Åsa Pearce

Bokfestivalen på naturum Vattenriket:
GÄDDOR OCH ÅLAR I POESINS VÄRLD
Lördag 8 september kl 12.00
Litteraturforskaren och hängivne fiskaren Anders Mortensen från Åhus och Lyrikvännens redaktör Erik Magntorn kåserar om fiskar och fiskare i poesins värld. Föreläsningen är gratis och antalet platser begränsat. Passa på att äta en god fisklunch hos Fredholms på naturum i anslutning till föreläsningen. Samarrangemang med Folkuniversitetet.

FANTASTISKA FISKAR och andra historier om fisk
Lördag 8 september kl 15.00
Bröderna Ola och Erik Magntorn förmedlar spännande historier om fisk. Ola, som är biolog, börjar vid akvariet med roliga fakta om fiskar. Sedan bokpratar Erik, hyllad rimsmed från Lund, för små och stora öron om fantastiska fiskar från sin senaste bok. Alla med rimådra bjuds in att författa egna fiskrim vid akvariet.

OTTO OCH MAJKEN I VATTENRIKET
Söndag 9 september kl 15.00
Otto och Majken ska på utflykt till naturum Vattenriket. Efter en stund märker Otto att Majken är borta… Hur ska detta sluta? Den unga författaren och illustratören Rebecka Bäckström Bäckman visar och läser sin nya barnbok.

Back To Top
Translate »