Äldre njöt av seniordag på Ekenabben

Över 100 personer njöt av Ekenabben i vårskrud vid Mötesplatsernas och naturums senioraktivitet. Solen sken och många ville följa med på naturvandring och prova på qigong och skogsbad.

Det var full rulle på Ekenabben. Många ville lyssna på dragspelsmusik, fika och grilla vid sjön. Andra följde med på naturvandring med Vattenrikets vänner.

Under de stora ekarna vid fågeltornet höll Josefin Svensson och Brita Nilsson från naturum i qigong och skogsbad. Mycket uppskattade programpunkter.
-Att göra qigong ute i naturen ger en sådan positiv energi, säger Ulrika Frögner, på Mötesplatserna. Den här dagen betyder mycket för många människor som annars kanske inte kommer ut i naturen.

Naturumföreståndare Karin Magntorn fick tillfälle att visa och berätta om Vattenriket.
-Vi möttes av stor kunskap och ett stort intresse. Flera personer hade varit på många platser i Vattenriket och var nyfikna på att uppleva mer, säger hon.

Vattenrikets handlingsprogram slår fast att vi under de kommande fem åren ska utveckla möjligheterna till ett hållbart friluftsliv, rikt på naturupplevelser med god tillgänglighet och som stimulerar till fysisk aktivitet och använda naturen till att uppnå god hälsa och välmående.

Vattenriket ska vara en källa till lugn och avkoppling för att nå en bättre folkhälsa och livskvalitet. Att må bra i Vattenriket är ett fokus och seniordagen en del i arbetet.

-Äldre är en prioriterad målgrupp och därför är det roligt när vi kan nå ut till så många en härligt vacker dag vid Ekenabben, säger Karin.

Back To Top
Translate »