Vattenrikets historia berättades i redet

Naturums hörsal blev för liten och historien om Vattenriket fick berättas i redet utanför. I går höll Sven-Erik Magnusson sitt sista föredrag som Biosfärområde Kristianstads Vattenrikes koordinator.

Närmare 200 personer bänkade sig i redet utanför naturum. Sedan fattade Sven-Erik Magnusson mikrofonen och berättade om sitt skötebarn under titeln ”25 år i Vattenrikets tjänst”.
I publiken fanns människor som varit med ända från början av projekt Vattenriket, blandat med de som deltagit på senare tid och andra som jobbar med saker inför framtiden. Det var kollegor, tjänstemän och chefer, politiker, föreningsaktiva och andra med intresse för Vattenriket.

Vädrets makter stod honom bi. De mörka molen släppte inte en droppe under föredraget och lagom till fikat efteråt sken solen över alla som samlats för att få några avskedsord med Sven-Erik.
-Fantastiskt att så många ville komma och lyssna till Vattenrikets historia. Ett jättestort tack till alla som på olika sätt visade sin uppskattning, säger Sven-Erik på telefon dagen efter.

Han vill passa på att ge en uppmaning till alla som är engagerade i Vattenriket.
-Ett bra sätt att stödja verksamheten är att gå med i Vattenrikets vänner.
Sitt eget engagemang behåller han som koordinator emeritus, hedersmedlem i Vattenrikets vänner och Biosfärambassadör livet ut.
-Just nu är jag ute på Isternäset och promenerar. Framöver kommer jag att röra mig ännu mer ute i Vattenriket och utifrån ett besökarperspektiv ge feedback till dem som fortsätter att arbeta på Biosfärenheten.
Text och foto: Åsa Pearce

Back To Top
Translate »