Upplev Vattenriket i sommar!

Ekenabben Upplev Vattenriket

Åar, sjöar och hav. Strandängar, våtmarker och skogar. I Vattenriket finns fantastisk natur att njuta av – inte minst på sommaren! Nya Utflyktsguiden ”Upplev Vattenriket” gör det lättare att hitta ut. 

I Vattenriket finns nästan alla svenska naturtyper. Många olika växter och djur trivs här. Det är ett härligt område att vistas i. I år har vi ett särskilt fokus på att inspirera till upptäcktsfärder i vårt fina område! En sommar i Vattenriket – hemester och svemester när det är som bäst!

Ny utflyktsguide
Lagom till semestern lanserar vi vår nya fina utflyktsguide Upplev Vattenriket! Den presenterar Vattenrikets 22 besöksplatser med kartor, texter och bilder. Och ger massor med tips på olika aktiviteter att njuta av i vår varierade natur – vandra, cykla, paddla, skåda, fiska…

Naturvägledarna flyttar ut
Upptäck Vattenriket med naturums naturvägledare! Varje torsdag flyttar de ut till en besöksplats. Vad sägs om skogsbad och snorkling  på Äspet, fiske från nya fiskebryggan vid Kanalhuset, djurolympiad och en titt i naturens skafferi på Ekenabben eller en cykeltur till Hercules.

Låna en fågelryggsäck
Upptäck fågellivet runt naturum! I sommar kan besökarna låna en särskild fågelryggsäck. I den finns kikare, fågelbok och de bästa fågeltipsen att ta med ut.

Vart är vi på väg….
Testa lokalkunskaperna i Vattenrikets sommarutmaning. Ledtrådar på facebook tar oss fram till några av våra finaste sommarbesöksplatser. Det är frilansjournalist Per-Erik Tell som funderat ut de kluriga ledtrådarna.

… vem hittar rätt först?

Läs mer om naturums sommarprogram.
Utflyktsguiden ”Upplev Vattenriket” finns att köpa på naturum Vattenriket för 40 kr.

Back To Top
Translate »