Upplev Linnérundan med öronen!

Den stadsnära vandringsleden Linnérundan har utrustats med ljudguider. Per-Erik Tell, välkänd radioprofil, har gjort de tio stoppen om Tivoliparkens badhus, naturreservat Årummet, Isternäsets fågelliv, Lillös historia och staden i Vattenriket.

– Ett jätteroligt uppdrag som innebar att jag fick leta upp och intervjua en massa spännande människor. Jag gjorde ljudguiderna som två-tre minuter långa dokumentära reportage med intervjuer och ljudeffekter, säger Per-Erik Tell.

En blåvit symbol markerar lyssnarstationerna längs rundan. Här kan besökaren lyssna med smartphone via Vattenrikets hemsida, eller ladda ner till mp3-spelare. Ljudgudierna är ett samarbete mellan Vattenriket och turiststrateg Eva Berglund.
-Vi har pratat länge om ljudguider till olika besöksplatser. Linnérundan kändes bra att börja med, eftersom vi vet att så många besökare går där, säger Eva.

Linnérundan mellan Kristianstad och Lillö är en populär vandringsled. Den 27 maj kom en besöksräknare på plats och efter fyra månader hade 12 000 besökare passerat. Det innebär att 750 personer promenerar rundan varje veckan. Ljudguiderna ger en ny dimension till naturupplevelsen.
– Vi hoppas nå fler med hjälp av den här nya tekniken. Ljudguiderna är ännu ett verktyg för att locka ut folk i landskapet och ge dem upplevelser och kunskap. Dessutom är de en del i en större uppgradering av Linnérundan med ny karta och nya kartskyltar, säger Åsa Pearce, informationsansvarig på Vattenriket.

Den sex kilometer långa Linnérundan tar med besökaren genom videsnår och vassruggar ut på Isternäsets fågelrika strandängar. För mer än 250 år sedan besökte Carl von Linné Vattenrikets strandängar, därifrån kommer namnet.

Text och bild: Åsa Pearce

Back To Top
Translate »