Sveriges friluftskommun

Kristianstad är en av de tre bästa friluftskommunerna i år. Allra bäst var Sundsvall som vann utmärkelsen Sveriges friluftskommun, bara en halv poäng före tvåorna Örnsköldsvik och Kristianstad. 

Det var på  Miljödepartementets och Naturvårdsverkets stora konferens Folk och natur 2010 som de tre kommunerna fick presentera sitt arbete.

På plats i Stockholm var Karin Magntorn från Biosfärkontoret och Mats Gustafsson från Kultur och Fritid samt kultur och fritidsnämndens ordförande Sven Nilsson (c).  Under torsdagen fick Karin och Mats presentera kommunens arbete med allt ifrån scoutläger till Vattenrikets tillgänglighetsarbete.

På fredagen höll miljöminster Andreas Carlgren ett anförande som avslutades med att de tre nominerade kommunerna, Örnsködsvik, Sundsvall och Kristianstad fick komma upp på scenen. Längst till vänster på bilden står Kristianstads delegation, Mats Gustafsson, Karin Magntorn och Sven Nilsson, kultur och fritidsnämndens ordf.

Här tillkännagavs att Sundsvall i år fick priset som Sveriges friluftskommun, en halv poäng före Ö-vik och Kristianstad.  Det som gjorde Sundsvalls kommun till en vinnare var bla  deras samverkan med ett stort antal aktörer, den långsiktiga friluftsstrategin och markinköp av tätortsnära natur.

Här delar miljöminster Anderas Carlgren ut blommor till de tre nominerade kommunerna.

Back To Top
Translate »