Opteryx nya film tar oss med på ett skogsbad

Naturum Vattenriket firar februarilov med en filmpremiär. Nya Opteryxfilmen  ”Skogsbad” tar oss med på en färd genom skogen längs vattnets väg från källa till hav.

Premiär Opteryx SkogsbadDen nya Opteryxfilmen tar oss med på en njutningsfull åktur genom bokskogar och porlande bäckar – från sluttningsskogarna på Linderödsåsen ända ut till Gropahålet och havet.

Längs turen får vi möta en rad olika växter och djur, både över och under ytan. I bäckarnas virvlande vatten stöter vi på signalkräftan, elritsan och flodpärlmusslan innan vi far genom jättemöjans hårsvall.

Skogsbad är den tredje Opteryxfilmen. Den första tog besökarna med på en rundtur runt naturum, Helge Å och Kristianstad. Den andra var en mer actionfylld film i Vattenrikets torraste delar runt Åhus.

På lördag den 18 februari kl 11.00 slår naturum upp portarna för den nya filmen. Premiären firas med röd matta och biogodis. Under dagen gästar filmfotograf Patrik Olofsson naturum med ett ”behind the scenes”-föredrag kl 14.00 och huvudrollsinnehavarna presenteras i en utställning.

Idé och manus: Karin Magntorn, Patrik Olofsson, Petter Feltenstedt
Filmning: Patrik Olofsson
Animeringar: Klas Tauberman
Medieteknik: Petter Feltenstedt, Kalmar mediespecialist
Maskinteknik: Mosslunda Balk och hål
Säkerhetssystem: Anders Collijn, ACO elteknik
Originalidé: Håkan Kvist
Kostnad: 300 tkr

Opteryx: Opteryx är en åkattraktion i naturum Vattenrikets utställning. Den tar besökaren med på en resa både över och under vatten. Den är en del i naturums obemannade naturvägledning för att öka förståelsen för Vattenriket. Den klassas och besiktigas som en tivoliattraktion.

Det händer mer på naturum på februarilovet:

Ulliga gulliga djur – artrikt pyssel: Måndag–tisdag 20–21 februari kl 11–14. Vi tovar, virkar och skapar för glatta livet. Småkryp, blommor och bin.

Artrik biosfärolympiad: Onsdag–torsdag 22–23 februari kl 11–14. Kan du hoppa lika långt som en groda? Har du lika skarp blick som en falk? Utmana några av våra svenska djur i vår djurolympiad.

Bygga bo: Fredag 24 februari kl 11–14. Fågelholkar, humleholkar eller bihotell. Vi spikar och snickrar tillsammans för att hjälpa djuren i trädgården.

Back To Top
Translate »