Ny karta visar cykelturer i Vattenriket

Nu finns det en ny cykelkarta över Kristianstad och Vattenriket. Kartan tipsar om fina turer med besöksplatser, sevärdheter och boenden.

Mitt i högsommaren släpper Kristianstads kommun och Vattenriket en cykelkarta med tips på rundor med besöksplatser, sevärdheter, badplatser och boenden. 

Den nya kartan ger förslag på fyra härliga cykelturer längs sjöarna i norr, Hanöbuktens kust och Linderödsåsens skogsklädda sluttningar.

Turerna går mestadels på grusvägar och banvallar och passerar flera av Vattenrikets fina besöksplatser med möjlighet att stanna och fika, spana på fåglar och sländor eller ta ett dopp i havet, sjöarna eller Vramsån.

Den största Vattenriketupplevelsen får den som cyklar söderut längs Hammarsjön mot Åhus och vidare längs havet. Turen går förbi Ekenabbens spännande alsumpskog, Håslövs ängar och Herculesdammarna där fåglar och sländor trivs. På vägen tillbaka följer rundan banvallen förbi Gärds Köpinge och Vramsåns virvlande vatten. 

Den nya kartan är tänkt för cykelturister och motionärer. Här kan besökare i alla åldrar ta sig fram i egen takt och uppleva naturen på nära håll. En cykeltur är ett enkelt, billigt och miljövänligt sätt att färdas och ger motion på köpet.

Nästa steg i att utveckla cykelturismen blir att hjälpa områdets entreprenörer skapa färdiga cykelpaket där mat och boende ingår.
Text: Åsa Pearce
Bild: Sven Persson

Back To Top
Translate »