Idag lanseras Vattenrikets nya hemsida

Upplevelserikt, glädjerikt och Vattenrikt

Vattenrikets hemsida har funnits i 22 år. Idag har den fått en ny design. Den nya hemsidan fungerar lika bra på mobilen som på datorn och paddan. Och det är lättare att hitta rätt.

Det viktigaste förbättringen är att den nya hemsidan är responsiv. Det vill säga att den fungerar lika bra på alla sorters skärmar.
-Idag använder de flesta mobilen att surfa på, säger Ebba Trolle, naturinformatör på biosfärkontoret och den som har skapat den nya hemsidan.

En vägledande tanke i arbetet har varit att göra det tydligare för två stora målgrupper att hitta fram till den information de söker.
-Målet var att göra det lättare att hitta information dels om besöksområdet Vattenriket, dels om vårt arbetssätt som biosfärområde, säger Ebba.

Naturum Vattenriket är en egen rubrik, liksom Upplev Vattenriket för den som vill besöka området. En kavalkad goda exempel lyfts fram och gör biosfärarbetet tydligare. Dessutom har Vattenrikets många karaktärsarter fått en egen ny avdelning.

Idag är alltså den nya hemsidan sjösatt. Tidpunkten är vald utifrån att det är nu besökssäsongen drar igång och många vill ge sig ut och uppleva Vattenriket.

Läs mer om Vattenrikets hemsida

Back To Top
Translate »