Nu är Biosfärlägret igång!

Idag invigdes Biosfärlägret på Ekenabben med håvning, prat av politiker, utdelning av T-shirtar och tårtkalas! Lägrets leds av naturpedagogerna Sam Peterson och Andreas Magnusson från naturum Vattenriket samt fem engagerade feriearbetare i åldern 17-18 år. Under Biosfärlägret 2011 blir ca 30 barn i åldrarna 10 till 14 år ”vattenspanare” och utforskar Vattenriket från källa till hav.

 

De tre politikerna Helene Fritzon (s), Pierre Månsson (fp) och Fredrik Axelsson (m) kom till Ekenabben och var med och invigde lägret. Alla tre lika glada över att det äntligen har kommit till stånd och stolta över att vi i Kristianstad nu har läger för barn med olika intressen, idrott, kultur och så nu också natur.

Det delades ut T-shirtar till alla och så blev det tårtkalas! När alla hade ätit sig proppmätta kom så en av vattenspanarna fram och frågade försynt: ”Får man håva nu igen…”. 

Fakta om Biosfärlägret
Biosfärlägret arrangeras av naturum Vattenriket och leds av Sam Peterson och Andreas Magnusson tillsammans med 5 feriearbetare. Lägret pågår i sju härliga dagar, 15-23 juni,  och avslutas med en utställning på naturum den 23 juni. Under lägrets sju dagar tar sig vattenspanarna fram till fots, med båt eller buss med syftet att uppleva Vattenrikets omväxlande landskap, djur, växter och människor. Vattenspanarna kommer bla att synas till i Ekenabbens sumpskog, Mjöåns ravin, vid Vramsån i Gärds Köpinge, på Helge å och slutligen vid Ålafisket vid Tvillingaboden.

Varje dag börjar och slutar barnen på naturum Vattenriket.

Text och bilder: Karin Magntorn.

Back To Top
Translate »