Seniorer fick en egen dag vid naturum Vattenriket

Seniordag vid naturum. Foto: Åsa Pearce

Självaste Carl von Linné, alias naturpedagog Sam Peterson, hälsade på och besökarna kunde prova att tova ull, njuta av ett skogsbad och smaka maskrossirap. 

Elvy Nilsson är en av många seniorer som lockats av dagens breda program.
-Jag prickade in Seniordagen i kalendern för länge sedan. Jag tycker allt som har med naturen att göra. I dag är jag särskilt nyfiken på skogsbadet, sa hon.

Linné gästade Seniordagen vid naturum. Foto Karin Magntorn
Brita Nilsson, projektadministratör på naturum, visade och berättade hur naturens nyttor kan användas i vardagen.
-Björklöv använde man till att tvätta kläder med förr och granskott kan man äta. De är rika på vitamin c, sa hon och bjöd Elvy på en sked maskrossirap.
-Sött och gott, löd omdömet.
Brita Nilsson visar hur örter kan användas i vardagen under Seniordagen. Foto Åsa Pearce

Seniordagen är ett samarbete mellan Omsorgsförvaltningens förebyggande enhet och naturum Vattenriket. För naturum Vattenriket är Seniordagen ett sätt att uppfylla två av målen i Handlingsprogrammet 2016-2020.

-Vi har pekat ut målet ”Må bra i Vattenriket” och ”Vattenriket för alla”. Där säger vi att vi ska vidareutveckla Vattenriket som en källa till lugn och avkoppling för att nå en bättre folkhälsa och livskvalitet med ett särskilt fokus på äldre, säger Karin Magntorn, naturumföreståndare.

För Mötesplatserna är Seniordagen ett led i arbetet att visa på åldrandets möjligheter med fokus på hälsa, träning och mat.
-Vi vill visa allt fint som finns i naturen som äldre kan njuta av och må bra, säger Carin Bengtsson, äldrepedagog, Mötesplatserna.

Seniordag vid naturum. Foto Åsa Pearce

 

 

 

Back To Top
Translate »