Långväga vandrare på Linnérundan

56 portugiser, 43 tjecker och två svenska deltagare. På vandringseventet Eurorandos tredje dag fylldes Linnérundan av internationella vandrare.

Den stadsnära vandringen Linnérundan är en av fyra leder som Kristianstad lyfter fram i vandringseventet Eurorando. I strålande vackert septemberväder tog Vattenrikets biosfärambassadörer emot de internationella gästerna.

-Linnérundan är helt magisk vid den här tiden på året. Det vilar en stillhet över naturen och färgerna kommer fram starkt med de röda nyponen och den frodiga grönskan, säger Britt Fransson.

Som värdar visade ambassadörerna vägen, öppnade Lillöborgen och hjälpte vandrarna till rätta på olika vis. Aina Bjerstedt  samlade en klunga tjeckiska vandrare på borggården.
-Vi tittar på en modell av hur borgen sett ut en gång. Det har varit en ståtlig borg. Den nedersta biten, under strecket, är det som är kvar idag, förklarade hon.

Ambassadörerna är väl förtrogna med Linnérundan, Lillöborgen och fågellivet på strandängarna. Och delar gärna med sig av det de ser och vet.
-När jag vandrade Linnérundan häromdagen såg jag en törnskata och två tornfalkar som ryttlade vid borgen, berättar Britt Fransson.

Text och foto: Åsa Pearce

Back To Top
Translate »