Kristianstads golfklubb i Åhus på väg recertifieras

För tre år sedan fick Kristianstads golfklubb i Åhus sitt miljöcertifikat. I dag besökte Mårten Wallberg från Golf Environment Organisation klubben. Uppdraget var att kontrollera att klubben fortsätter sitt goda arbete för natur och människa.

Kristianstads golfklubb i Åhus fick sitt miljöcertifikat som tredje golfbana i Sverige och 30:e i världen. Arbetet började när Kristianstads kommun sålde mark till golfklubben, som samtidigt åtog sig att arbeta mot en certifiering.
-Ole Römer Sandberg som certifierade golfklubben var mycket imponerad av de initiativ som gjorts den gången, säger Carina Wettemark, koordinator för Biosfärområde Kristianstads Vattenrike.

Tre år senare ska Mårten Wallberg verifiera att klubben fortfarande uppfyller kraven och ge förslag på fler åtgärder. Han kontrollerar att vatten – och energiförburkning, val av grässorter och skötsel av gräsytorna sker på ett miljövänligt sätt.

Kristianstads golfklubb har fortsatt arbeta för miljön och har en särskild miljökommitté för de frågorna.
-Klubbordförande Göran Anderberg tycker att det är viktigt att klubben bedriver ett bra miljöarbete, säger Carina Wettemark.

Nu ska dagens resultat granskas av Golf Environment Organisation i Skottland. Om några veckor får golfklubben veta om de klarat verifieringen. Det ser lovande ut, tycker Carina Wettemark.
-Mårten Wallberg tyckte det var spännande att se hur klubben kombinerar ett bra golfspel med naturvård och hur vi på biosfärkontoret arbetat tillsammans med golfklubben när det gäller åtgärder för solitära bin som stortapetserabiet.
Text: Åsa Pearce

Back To Top
Translate »