Kong Christian IV besökte Biosfärlägret

Nu är Biosfärlägret 2014 invigt. Första dagen firades med hamburgare, chokladtårta och jordgubbar. Och självaste kong Christian IV kom på besök – 400 år efter att han grundat staden Kristianstad.

Fredrik Axelsson (m) och Anders Tell (s) får ursäkta – det blev kong Christian som fick de flesta skratten när han visade sin moderna fläta och drog sitt svärd.

Kongens besök blev en perfekt introduktion till årets tema ”Vattenriket då och nu”.
– Under lägret inspireras vi av Kristianstads 400-årsjubileum och upplever och upptäcker Vattenrikets spännande historia, säger Sam Peterson, naturums naturpedagog som håller i lägret.

I två veckor ska ett trettiotal barn och ungdomar utforska Vattenrikets omväxlande landskap till fots och med båt. På sin färd får de möta intressanta djur, växter och människor.

På lägrets första dag hann de med att undersöka livet vid Hammarsjöns strand och kolla in Archimedesskruven. I morgon fortsätter äventyren med en båttur på Helge å och sedan blir det fossiljakt i Östra Sönnarslöv, vandringar i snapphanarnas mystiska skogar, medeltidsliv vid Lillö, paddling och mycket mera skoj!

När Christian IV gått för att prova en hamburgare så förklarade Fredrik Axelsson och Anders Tell lägret som invigt och önskade deltagarna en härlig lägervistelse i Vattenriket. Sedan blev det tårtkalas och tröjutdelning.

Varför vill du vara med på biosfärlägret?
 
Emma:
– Min storasyster Ronja gick i fjol och då pysslade de jättemycket och jag älskar att pyssla. Sedan tycker jag om att vara ute i naturen.

Ella:
– Jag tycker om att var ute det här lägret lät roligt.
Matilda:
– Jag är scout och jag gillar att var ute i naturen och titta på djur.

Text och foto: Åsa Pearce

Följ lägret på facebook.

Back To Top
Translate »