Fint besök av chefen för Europas biosfärområden

I söndags besöktes Vattenriket av Meriem Bouamrane, chef för kontoret för Europas biosfärområden på Unesco i Paris. Hon gav uttryck för att Kristianstads vattenrike är en stor framgång.

Carina Wettemark, biosfärkoordinator, och Åsa Pearce, informationsansvarig, tog emot Meriem Bouamrane på naturum Vattenriket. Där berättade de om Vattenrikets verksamhet.
-Det är värdefullt att Meriem besöker oss och får en inblick i hur vi arbetar. Inte minst inför nästa år då våra först tio år ska utvärderas i en ”Periodic review” som granskas av bland andra Meriem, säger Carina. 

Under dagen fick sedan Meriem Bouamrane träffa flera nyckelpersoner i biosfärarbetet; lantbrukare, golfare, ambassadörer, Vattenrikets vänner, med flera. Göran Wagermark (s), vice ordförande i kommunfullmäktige, höll ett tal under lunchen.
– Jag är stolt över att vara politiker i ett biosfärområde. Vattenriket är en stor tillgång både för de som lever här och för besökare.

Efter lunch på Fredholms på naturum blev det en tur ut i fält och en presentation av trangruppens arbete vid besöksplats Pulken och samarbetet med Kristianstads golfklubb i Åhus.

Det var Meriem Bouamranes första besök i Biosfärområde Kristianstads Vattenrike och hon var nöjd med det hon fick uppleva.
-Jag har länge varit inspirerad av Vattenriket och velat komma och besöka ert fina Biosfärområde, som lyfts fram i många olika internationella sammanhang. Keep up the good work!

Text: Åsa Pearce
Foto: Åsa Pearce och Carina Wettemark

Back To Top
Translate »