Hoppa och snickra på februarilovet

På februarilovet händer det mycket kul på naturum! Här kan du snickra en holk åt fladdermöss och utmana några av havets djur i en havsolympiad. Glöm inte att ta med något gott att grilla.

Holkbygge vid naturum

Visste du att en enda fladdermus kan äta tusen mygg på en timme? Tänk så många myggor vi haft utan fladdermössen. I dag är det ont om träd där fladdermöss kan bo. Kom till naturum och bygg en fladdermusholk.

Just nu är våra fladdermöss i vinterdvala. På sommaren använder de hål i träd som sovplats och för att föda ungar. I dag är det ont om gamla träd där fladdermöss kan bo. Flera arter är dessutom hotade. Vi kan hjälpa dem genom att sätta upp fladdermusholkar eller att spara gamla träd på tomten.

Bygg ett bo för fladdermöss:
På februarilovet kan alla lovlediga skruva ihop en egen fladdermusholk på naturum Vattenriket. Holkbygget är en del i LONA-projektet Fladdermöss i Vattenriket. Genom att sprida kunskap om fladdermöss och deras roll i ekosystemet kan människor komma närmare naturen och få rikare naturupplevelser.
Bygga bo:
Torsdag-fredag 23-24 februari drop in kl 11-14 vid naturums grillplats. Brasan är tänd så ta gärna med något att grilla. Naturum tillhandahåller virke och verktyg.

Utmana havets djur
Kan du hoppa lika långt som en tångräka? Utmana några av havets djur i naturums havsolympiad. Vi har brasan igång så ta gärna med något att grilla.
Havsolympiad: Tisdag-onsdag 21-22 februari drop in kl 11-14 vid naturums grillplats.

Utekul vid brasan
Bli en naturdetektiv! Kom och lös våra kluriga uppdrag och lär dig känna igen olika djurspår i naturen. Vi är vid naturums grillplats och håller brasan igång. Ta gärna med något att grilla.
Alla lördagar i februari drop-in kl 12-14 vid naturums grillplats.

Back To Top
Translate »