EU-projekt till naturum Vattenriket

Snickarhaken från luften. Foto: Patrik Olofsson

Under våren inleder naturum Vattenriket ett kunskapsutbyte kring södra Östersjön. Projektet, som går under namnet ”SeaMan”, finansieras av EU-programmet Interreg och fokuserar på att utveckla hållbara kustnära aktiviteter och upplevelser.


Naturum kommer att samarbeta med partners i bland annat polska Elblag och litauiska Klaipeda. Dessa har stor erfarenhet av att arbeta med vattensport och strandnära aktiviteter, till exempel segling, paddling och snorkling.


-Vi från Vattenriket ser fram emot att dela med oss av vårt arbetssätt, där upptäckarglädje och förståelse för Östersjöns ekosystem står i fokus. Det pedagogiska verktyget Östersjökompassen är ett exempel, liksom vårt Uteklassrum Östersjön som används flitigt med såväl allmänhet som skolgrupper, säger Karin Magntorn, naturumföreståndare.

Under våren och sommaren kommer gruppen att träffas både digitalt och fysiskt i ett förberedande skede för att lära och inspireras av varandra.

-Förhoppningsvis leder kontakterna över havet vidare till ett fördjupat samarbete under de kommande åren, säger Karin Magntorn.

Foto: Patrik Olofsson

Back To Top
Translate »