Evert Valfridsson – en prisad folkbildare

Guidningarna längs Linnérundan och till Vattenrikets fågeltorn har blivit många under årens lopp. Nu har Evert Valfridsson fått Studiefrämjandets folkbildningspris för sitt  idoga arbete att svara på frågor om fåglar och växter.

Vid Skåne och Blekingedistriktets årsmöte på Frostavallen i torsdags fick Evert Valfridsson ta emot Studiefrämjandets folkbildningspris om 7500 kronor.
-Himla kul ! Jag guidar folk för att det är roligt. Det är en heder att få uppmärksamhet för det också – och prispengar gör ju aldrig ont, säger Evert.

Evert Valfridssons engagemang räcker långt. Han lockar ut folk i naturen genom både Fågelklubben, Naturskyddsföreningen och Studiefrämjandet.
-Alla har samma intresse. Ju fler vi kan nå ut till desto bättre.

Barndomen på ett lantbruk i Ilnestorp gav Evert ett stort naturintresse redan i unga år. Linderödsåsens norra sluttning har fortfarande en plats i hans hjärta. Särskilt njuter han nu i maj när bokskogen grönskar och alla sippor blommar.

När det gäller sina guidningar vill Evert slå ett extra slag för Linnérundan.
-Att komma ut på ängarna bara tio minuter från stans torg är helt unikt! Linnérundan är ett perfekt område för att följa årets växlingar, säger han.

Sedan bygget av naturum Vattenriket satte igång förra sommaren vill ännu fler följa med på vandringarna. Själv har Evert många stadsnära favoritområden i Vattenriket.
-I går var jag vid Lingenäsen. Där såg vi vårens första lärkfalk och massor med vårblommor. Just nu är det som allra grannast!

Från början höll Evert sina guidade vandringar under veckorna, men på senare tid har det blivit många helgaktiviteter. Nästa evenemang blir under Naturrundan den sjätte juni. Klockan 08.00 avgår Linnévandringen från Kanalhuset.
-Glöm inte kikare och fikakorg!

Back To Top
Translate »