En utterfamilj i trä har flyttat till naturum

uttrar naturum

Lagom till februarilovet har en utterfamilj i trä anlänt till naturum. Mamma utter och två ungar väntar på att få leka med lovlediga barnfamiljer.

Under fredagen installerar tekniker Tommy Åkerlund utterfamilj i sitt nya hem i sanden vid infoplatsen. Han hinner knappt få dem på plats innan förbipasserande barn kommer fram för att krama, klappa och klänga på dem.

Det är tydligt att de fascineras av de vänliga ansiktena sågade ur stora ekstockar av motorsågskonstnärerna Björn Edsholm och Malin Nilsson.
-Uttrarna fanns med i de tidiga tankarna kring infoplatsen. Med dem på plats har entrén till naturum blivit precis så välkomnande som vi önskade, säger Karin Magntorn, naturumföreståndare.

uttrar vid naturum

Att välja djur till lekskulpturerna var inte svårt. Uttern är en riktig ambassadör för Vattenriket och naturum. En lekfull fiskare som hållit till runt naturum de senaste vintrarna i olika familjekonstellationer. Extra roligt tycker Karin det är att välkomna de nya lekuttrarna just nu.
-Vi har haft en utter i redet vid flera tillfällen de senaste dagarna.

Nu laddar naturum för februarilovet. Förutom möjligheten att leka med den nya utterfamiljen händer det många roliga saker både inne och ute i naturums närområde.

På lördag är det ”Utekul vid brasan” med kluriga uppdrag för små naturdetektiver. På söndag blir det tillfälle att följa med naturvägledarna ut och spana efter utter, kungsfiskare och fåglar.

Kan du hoppa som en groda? På tisdag och onsdag är det dags för en klassiker – naturums djurolympiad. På onsdag och torsdag gör vi konst av pinnar. Fågel, fisk eller fantasivarelse? Låt kreativiteten flöda! På fredag blandar vi egen fågelmat och gör om gamla koppar till fina fågelrestauranger.

Välkomna till naturum på februarilovet!

Text: Åsa Pearce
Foto: Tommy Åkerlund och Åsa Pearce

Back To Top
Translate »