Utbildningen till biosfärambassadörer är i gång

Den första träffen med Vattenrikets biosfärambassadörer hölls i lördags. Ett trettiotal deltagare fick höra Sven-Erik Magnusson, biosfärkoordinator, berätta hur Vattenriket bildades och blev ett biosfärområde.


Efter fikat presenterade Hans Cronert, naturvårdssamordnare i Vattenriket, ett av många biosfäriska projekt. Föredraget handlade om trangruppens arbete för att minimera fåglarnas skador på vårsådden och samtidigt maximera möjligheterna att se tranorna dansa.

-Jag anmälde mig till kursen för att få lära mer om Vattenriket. Det första kurstillfället har varit fantastiskt och gett mycket ny kunskap om biosfärområdet och tranorna, säger Boel Glimhall.

När ambassadörsutbildningen annonserades överumplades arrangörerna av det positiva mottagandet.
-Vi hoppades på 20 deltagare, men 75 personer anmälde sig. Det är jätteroligt att så många vill lära mer om Vattenriket. Just nu skissar vi på en ny kurs till hösten, säger Åsa Pearce informationsansvarig.


Tanken är att biosfärambassadörerna ska sprida kunskap och entusiasm kring Vattenriket till kollegor, kunder, kompisar, familjer och föreningar.
-Genom biosfärambassadörerna når vi människor i olika åldrar och med olika bakgrund och kontaktnät, säger Åsa Pearce.

Varför vill du bli biosfärambassadör?
Bo Svensson, lantbrukare i Ripa:
-Jag är intresserad av djur och natur och har mycket med Vattenriket att göra eftersom mina marker har mycket höga naturvärden.

 

 

 

Cherie Palmzon, Linderödsåsens turism:
-Jag vill kunna ge mina kunder bra service. Många vill ha naturupplevelser och göra dagsutflykter. Då passar det bra att tipsa om Vattenriket.  

 

   

 

Ronnie Glimhall, naturintresserad föreningsmänniska:
– Att ge sig ur i Vattenriket är balsam för nervtrådarna! Det är ett fantastiskt område, som jag gärna visar upp för andra.

 

 

 Yvonne Elisson-Mortier, auktoriserad Skåneguide:
-Jag bodde på Bryggerigatan som liten. Det var innan tippen anlades och vi hade både gäss och ankor hemma. Det är fantastiskt att se vad fint det håller på att bli igen. Jag har nytta av att kunna mer om Vattenriket när jag guidar.

 

 

Lena Winberg, lärare, ordförande i Nävlingeåsens intresseförening med bed & breakfast i Bockeboda:
-Jag rör mig mycket ute i Vattenriket med skolan, sedan arbetar jag med turism och är företrädare för Nävlingeåsen. Jag vill verka för en levande landsbygd och kunna tipsa mina gäster om Vattenriket.

Back To Top
Translate »