Sportlovskul på naturum

Det är sportlov och vinterväder. Hur klarar djur och växter snö och kyla? Och varför flyttar några fåglar medan andra stannar? Naturums aktiviteter ger svar på dina frågor. Både ute och inne.

Sportlovet är en perfekt tid att utforska vinterskogen. Packa fikakorgen och följ med naturums pedagoger på ”lupptäcktsfärd” på Balsberget. Med spännande lekar och övningar tar vi reda på vilka knep skogens invånare använder för att klara vinterns kyla och snö. Glöm inte fikat!
Upptäck skogen om vintern, 21 och 22 februari kl 10-12, Balsbergets parkering

Vi människor kan ju klä på oss varma kläder om vi fryser, dricka varmt och vistas inomhus. Men hur klarar fåglarna sig på vintern? Varför flyttar en del medan andra stannar? Genom experiment och undersökningar tar vi reda på hur fåglarna klarar snö och kyla. Om vi hinner undersöker vi fåglarnas ”kläder och verktyg”, det vill deras fjädrar, dun och näbbar.
Hur klarar fåglarna vintern? 23 och 24 februari kl 11-13, naturum Vattenriket

När vi varit ute i skogen och inspirerats kan det vara mysigt att pyssla inomhus. Tommy Åkerlund tillverkar fantasifulla insekter av oväntade material med pysselsugna barn i vuxens sällskap. Biljetter finns att köpa på naturum från och med 14 februari. 20 kr per barn.
Insektsslöjd, 25 februari kl 11-15 på naturum Vattenriket

Back To Top
Translate »